Прегърни ме много силно

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Прегърни ме много силно
Abrázame muy fuerte
ЖанрТеленовела
Създател(и)Каридад Браво Адамс
СценарийРене Муньос
Лиляна Абуд
Литературна редакция
Долорес Ортега
РежисураМигел Корсега
Виктор Мануел Фульо
Едгар Рамирес
КамераМануел Барахас
Хесус Нахера
АктьориВиктория Руфо
Фернандо Колунга
Арасели Арамбула
Елена Рохо
Сесар Евора
Начална мелодияAbrázame muy fuerte (в изпълнение на Хуан Габриел)
Страна Мексико
ЕзикИспански
Епизоди135
Продукция
Изпълнителен продуцентСалвадор Мехия
Продуцент(и)Натали Лартио
Времетраене44 минути
Разпространение
ТВ каналCanal de las Estrellas
Излъчване31 юли 2000 -
2 февруари 2001
Хронология
Свързани продукцииPecado mortal (1955)
Pecado mortal (1960)
Нека Бог ти прости (2015)
Страница в IMDb

„Прегърни ме много силно“ (на испански: Abrázame muy fuerte) е мексиканска теленовела от 2000 г., създадена от Каридад Браво Адамс, режисирана от Мигел Корсега и Виктор Мануел Фульо и продуцирана от Салвадор Мехия за Телевиса.

В главните роли са Виктория Руфо, Фернандо Колунга и Арасели Арамбула, а в отрицателните - Сесар Евора, Росана Сан Хуан и Наилеа Норвинд.

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

Кристина Алварес Ривас е красиво момиче, което живее в семейното ранчо, разположено в щата Табаско, заедно с баща си дон Севериано Алварес и майка си доня Консуело, суров човек с труден характер. Кристина е влюбена в Диего Ернандес, работник в ранчото, въпреки че знае, че баща ѝ никога няма да се съгласи с тази връзка. Чрез интригите на Ракела, прислужницата на семейството, дон Северино разбира, че Кристина има връзка с Диего. Кристина е поставена в задънена улица и признава на баща си за отношенията ѝ с Диего, но и че е бременна. За да избегне потъпкването на репутацията на дъщеря си, Северино нарежда Кристина и Ракела да заминат за града, докато тя роди.

Кристина ражда момиченце и се завръщат с Ракела в ранчото. Севериано дава пари на Ракела, за да приеме бебето – Мария дел Кармен, за своя дъщеря. Севериано лъже дъщеря си, че Ракела е открадала пари и е отвлякла детето. Кристина потъва в отчаяние, в същото време, в дома на Алварес пристига Федерико Риверо за да иска от дон Севериано ръката на дъщеря му.

Федерико и безмилостен и амбициозен човек, който планира да направи Кристина своя съпруга чрез изнудване. Федерико връща Ракела с момичето в ранчото. Той изнудва Кристина да се омъжи за него, като я запляшва, че ако откаже, никога повече няма да види дъщеря си. Кристина приема, защото иска дъщеря ѝ да е до нея, но не като майка, а като кръстница.

Федерико разбира, че Диего още търси Кристина. След като намира Кристина, Диего и тя правят планове да избягат заедно с детето си през нощта. Планът, обаче, е осуетен от Федерико, който заплашва Кристина, че ще убие Диего. Федерико предизвиква инцидент, в който Кристина ослепява, а цялото ѝ богатство преминава в неговите ръце.

Минават години, Мария дел Кармен се превръща в красиво и добро момиче, изпълнено с любов и уважение към кръстницата си Кристина, която приема за своя майка, защото Ракела винаги я е унижавала и малтретирала. Ракела, която винаги е била безскрупулна и пресметлива жена, е станала любовница на Федерико и негова съучастница в злините му. Карлос Мануел Риверо, племенник на Федерико, е млад мъж, който се връща в Мексико от чужбина, където е следвал медицина. Федерико поддържа отношения и с Дебора, привлекателно, но цинична жена, която се влюбва в Карлос Мануел. Научавайки за това, Федерико се опитва по всякакъв начин да отдели Дебора от племенника си, докато Мария дел Кармен е дълбоко влюбена в Карлос Мануел, което води до ревност в Хосе Мария Монтес, работник в имението, който е влюбен в Мария дел Кармен, още от дете.

Дебора разбира, че Карлос Мануел е влюбен в Мария дел Кармен. Вбесена, и със съучастничеството на Федерико, прибягва до всякакви хитрости, за да се разделят на младата двойка. Но въпреки всички несгоди, любовта на двамата ще бъде по-силна, отколкото която и да е интрига, защото само когато се изпитва истинска любов, можем да произнесем думите „Прегърни ме много силно“.

Актьори[редактиране | редактиране на кода]

Част от актьорския състав:

  • Виктория РуфоКристина Алварес Ривас де Риверо
  • Фернандо КолунгаКарлос Мануел Риверо
  • Арасели АрамбулаМария дел Кармен Кампусано / Мария дел Кармен Ернандес Алварес
  • Сесар ЕвораФедерико Риверо
  • Наилеа Нарвинд – Дебора Фалкон
  • Арналдо Андре – Анхел Луис Роблес
  • Алисия Родригес – Консуело Ривас вдовица де Алварес
  • Рене Касадос – Франсиско-Хосе Браво Фалкон / Фернандо Хоакин Браво
  • Елена РохоДамяна Гийен / Хулиана Гуиен
  • Росана Сан Хуан – Ракела Кампусано
  • Пабло Монтеро – Хосе Мария Монтес
  • Едуардо СантамаринаЕдуардо
  • Росита Кинтана – Едувихес де ла Крус и Ферейра
  • Лилия Арагон – Ефихения де ла Крус и Ферейра
  • Серхио Рейносо – Ернан Муньос
  • Тоньо Маури – отец Моисес
  • Дасия Гонсалес – Канделария Кампусано
  • Тина Ромеро – Хасинта Карийо
  • Мигел КорсегаОтец Игнасио

Премиера[редактиране | редактиране на кода]

Премиерата на Прегърни ме много силно е на 31 юли 2000 г. по Canal de las Estrellas. Последният 135. епизод е излъчен на 2 февруари 2001 г.

Адаптации[редактиране | редактиране на кода]

Прегърни ме много силно е адаптация на историята Pecado mortal, написана от Каридад Браво Адамс. Върху същата са създадени и следните адаптации:

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата Abrázame muy fuerte в Уикипедия на испански. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​