Пълна лудница

от Уикипедия, свободната енциклопедия
„Пълна лудница“
Жанркомедия
СценарийВлади Априлов - главен сценарист

Калин Терзийски Емил Йотовски Иван Марков Боби Борисов Добри Байчев

Алекс Кожухаров
Начална мелодияКГБ – Розов кадилак
Страна България
Езикбългарски
Сезони6
Епизоди142
Продукция
Изпълнителен продуцентGlobal Vision
Времетраене60 минути
Разпространение
ТВ каналНова ТВ (2009, 2012 – 2013)
bTV (2009 – 2012)
КартинаSD 4:3
Излъчване18 април 2009 г. – 30 май 2013 г.

„Пълна лудница“ е популярно българско комедийно телевизионно предаване, започнало по Нова телевизия като пародия на известни телевизионни предавания. Най-известните пародии, застъпвани в предаването, са „Хвани Богат“, „Мрази сутрин“, „На шкембе“, пародии на новинарските емисии „Календар“ и „Времето“ на Нова ТВ и други. Участват някои водещи от „Господари на ефира“, като Димитър Рачков, Мария Игнатова, Васил Василев-Зуека, Румен Угрински и др. Продължителността е 60 минути.

От есента на 2009 г. шоуто се премества по БТВ заради по-добри финансови предложения. Продължителността е 60 минути, като се излъчва веднъж седмично. Отначало то запазва първоначалния си формат, но впоследствие е преструктурирано във формата на комедиен сериал, като действието се развива в Перник и главни герои са футболистът Жоро Бекъма, майка му Мама Божка, жена му Марчето и други. Главен сценарист на предаването е Влади Априлов, като той, заедно със сценариста Добромир Байчев, измислят персонажите, изиграни в главните роли от Мария Сапунджиева, Мария Игнатова и Димитър Рачков. През април 2012 г. предаването е свалено от ефир, заедно с другата продукция на „Глобъл Вижън“ – „Господари на ефира“. Посочената причина от продуцентите е опити за налагане на цензура в „Господари на ефира“ от страна на телевизията.[1]

През есента на 2012 г. предаването се завръща заедно с „Господари на ефира“ на екран обратно по Нова телевизия, като от 12 юли до 11 септември 2012 г. се излъчват 10-те най-добри серии от предходни години. На 18 септември започва нов сезон, в който има комбинация между двата формата на шоуто. Излъчва се всеки вторник от 21:00 часа, като продължителността е 60 минути. Финалът на сезона е на 4 декември. Повторенията се излъчват по Диема. На 7 март 2013 г. стартира новият сезон на предаването, като то вече се излъчва всеки четвъртък от 20:00 часа.[2][3] Той приключва на 30 май, като с това се слага и край на предаването.

Продуценти на предаването са Джуди и Магърдич Халваджиан, а изпълнителен продуцент е „Глобал Вижън“.[4]

Актьори[редактиране | редактиране на кода]

Източници[редактиране | редактиране на кода]