Сделката (сериал)

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Сделката
거래
Жанркриминален
трилър
мистерия
Базиран наDeal от Woo Nam 20
СценарийХонг Чонг Сонг
РежисураИ Джонг Гон
АктьориЮ Сънг Хо
Ким Донг Хуи
Ю Су Бин
И Джу Йонг
Страна Южна Корея
ЕзикКорейски
Сезони1
Епизоди8
Продукция
Продуцент(и)Юн Хьон Ки
Чо Ин Йо
Времетраене40 минути
Разпространение
ТВ каналWavve
Излъчване6 октомври 2023 – 27 октомври 2023
Външни препратки
Официален уебсайт
Страница в IMDb

Сделката (на корейски: 거래, на английски: The Deal или The Perfect Deal[1]) е южнокорейски сериал с участието на Ю Сънг Хо, Ю Су Бин, Ким Донг Хуи и И Джу Йонг.[2][3]

Базиран на едноименния уебкомикс от Woonam 20, сериалът разказва за двама млади мъже, които отвличат свой приятел за откуп.[4] Премиерата му се състои в секцията On Screen на 28-ия Международен филмов фестивал в Пусан на 5 октомври 2023 г., където са прожектирани 3 от общо 8-те епизода.[5]

Минисериалът е единствената корейска драма,[6] поканена на третото издание на Международния филмов фестивал Червено море (Red Sea International Film Festival) в Джида, Саудитска Арабия – едно от най-престижните събития в света на киното,[7][8] където са прожектирани първите три епизода от драмата.[9]

Предлага се за стрийминг от 6 октомври 2023 г. на Wavve в Южна Корея, friDay Video в Тайван и Viki в избрани региони.[10]

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

Сделката разказва историята на трима бивши съученици – И Джун Сонг, Сонг Дже Хьо и Пак Мин У, които се срещат отново след завършване на училище.[11] Джун Сонг и Дже Хьо са затънали във финансови затруднения.

В гимназията И Джун Сонг (Ю Сънг Хо) е бил обещаващ футболист. Но принуден да загърби спортната си кариера, сега е погълнат от планина от дългове и тормозен от лихвари. Животът му е бъркотия и той се опитва да започне начисто. Но се забърква в отвличане, което е инициирано от неговия приятел Сонг Дже Хьо.

Сонг Дже Хьо (Ким Донг Хуи), в момента студент по медицина, е изправен пред лична криза в живота си. За да избяга от проблемите си, той има нужда от един милиард вона, които се надява да получи, като отвлече Пак Мин У – единствено дете на богати родители…

Пак Мин У (Ю Су Бин), от друга страна, е от богато семейство и няма финансови притеснения. Докато той се свлича на масата в пиянския си ступор, бившите му съученици кроят план. Те решават да симулират отвличане в опит да съберат парите, от които и двамата се нуждаят.

Но нещата бързо вземат неочакван обрат. Те не знаят, че свидетел е видял ключови събития, които биха могли да объркат плановете им... Последвалите усложнения водят и тримата по мрачен и бурен път.

Актьорски състав[редактиране | редактиране на кода]

  • Ю Сънг ХоИ Джун Сонг
  • Ким Донг Хуи – Сонг Дже Хьо
  • Ю Су Бин – Пак Мин У
  • И Джу Йонг – Ча Су Ан
  • Пек Джи Уон – като майката на Мин У
  • Шим Йонг Ън
  • Чонг Йонг Чу
  • У Джи Хьон

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. Korean Drama Starting Today 2023/10/06 // HanCinema. Посетен на 2023-11-29.
  2. Сделката (2023) // TMBD. Посетен на 16 януари 2024.
  3. Crime thriller, romance series set to roll out in October // The Korea Times. Посетен на 2023-11-29.
  4. Moon Ji-yeon. Official - Yoo Seung-ho's first OTT challenge...'Deal' Kim Dong-hwi and Yoo Soo-bin line-up complete // Sports Chosun. Посетен на 2023-11-29.
  5. 'Parasite' Oscar Winner's Directorial Debut Among Busan’s Korean Cinema Today, On Screen Strand Selections // Variety (magazine). Посетен на 2023-11-29.
  6. Eunbi Yoo. Yoo Seung-ho's 'Deal', the only Korean drama invited to the Red Sea International Film Festival → Dominates global OTT // SPOTV News. Посетен на 16 януари 2024.
  7. Farah El Akkad. Red Sea Film Festival Highlights Korean Entertainment // Leaders. Посетен на 16 януари 2024.
  8. Lee Si-jin. Wavve’s ‘The Deal’ to reach wider audience // The Korea Herald. Посетен на 16 януари 2024.
  9. Nada Jan. Red Sea International Film Festival spotlights Korean entertainment // Arab News. Посетен на 16 януари 2024.
  10. Wavve's 'The Deal' to expand into 200 countries // The Korea Herald. Посетен на 2023-11-29.
  11. The Deal (2023) // Eastern Spirit Forum. Посетен на 2023-11-29.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]