Уикипедия беседа:Тенис/Архив4

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия
Архив Това е архив на стари беседи.
Моля, не редактирайте съдържанието на страницата!
Ако желаете да започнете нова дискусия или да подновите стара, моля, направете го на текущата беседа.
Тази статия е поддържана от членовете на Проект Тенис, който е основан с цел подобряването и създаването на нови статии, свързани с тениса. Ако искате да вземете участие в проекта, посетете страницата му, прочетете съдържанието и, ако сте съгласни, се запишете сред членовете.

Шаблон:Тенисист

... Някой знае ли как се е определяла ранглистата за жени преди 1973 г.? В английската Уикипедия за Били Джийн Кинг пише, че е била № 1 за отделни години и съответно препратки към залата на славата като източник? --Nad 21:37, 16 октомври 2007 (UTC)

Прочетох статията-източник, разрових се малко и едиственото нещо, което изкочи, е в една статия за ранглистата на ATP. Там пишеше, че и преди 1973 г. е имало ранглиста, но тя не е била официална, а е правена веднъж годишно, в края на всеки сезон. При ATP се е правила от някакво списание, като то определяло критериите. И тъй като е била единствена, се приема за неофициална ранглиста. Вероятно при жените е имало нещо подобно преди 1975 г., затова може би и в статията за Били Джийн Кинг пише кога е завършвала годината като No1, просто само такава годишна ранглиста са правили и при жените... --keranov 06:44, 17 октомври 2007 (UTC)

Текущи задачи

... Goldfish какъв точно шаблон се опитваш да направиш, мога да се опитам да помогна :-) --Nad 20:25, 6 ноември 2007 (UTC)

Амии...аз се опитвах да създам шаблон за турнирите от първа категория :) Опитах се,ама нещо не ми се получи...а защо само статийка за създаване шаблони не мога да намеря :D --Goldddfish 14:03, 10 ноември 2007 (UTC)
Навигационен шаблон ли? Аз мога да помогна по-късно днес :-) --Nad 14:05, 10 ноември 2007 (UTC)
Бинго!Аз бях хванал преди време един шаблон от страницата за Пловдив...за градовете в България и чрез копиране и редактиране да стигна до този шаблон,който искам.:) Но срещнах проблеми с запеметяването му... --Goldddfish 14:09, 10 ноември 2007 (UTC)
Готов е шаблона Шаблон:WTA Турнири І Категория, ще редактирам връзките към турнирите когато бъдат готови страничките им :) Има един проблем, че някои от турнирите през 2008 вече няма да бъдат 1 категория (май Цюрих Оупън), за Доха в английската версия пише, че е първа, при нас 2 ?! --Nad 15:31, 10 ноември 2007 (UTC)
Има значителни проблеми от догодина.Наистина - в Цюрих турнирът става от втора категория,в Доха се премества в първа,а Акура Класик в Сан Диего изчезва от списъка.Ще направя нов списък за следващия сезон, превод от английския, в който това ясно ще си личи,но на по-следващ етап.Сегашния може да се преименува на WTA Тур 2007.Иначе шаблончето е чудесно, чак по-хубаво от тези в другите Уикипедии :-) --Goldddfish 14:39, 11 ноември 2007 (UTC)
Няма нужда от нова страница, може да се коригира сегашната, а такива турнири, които изчезват да ги слагаме в раздел бивши? в страничката за съответния турнир ще си пише кага каква категория е бил. --Nad 14:42, 11 ноември 2007 (UTC)
Емии...и така може. :-) Изглежда съм твърде деен за да предлагам постоянно да се прави нещо ново и голямо Ухилен съм --Goldddfish 14:51, 11 ноември 2007 (UTC)
Абсолютно, не можем да ти насмогнем Ухилен съм --Nad 14:52, 11 ноември 2007 (UTC)

Правопис

...

  • Давид Приносил или Принозил - той се състезава за Германия, но прочетох в английската Уикипедия, че е чех по рождение :)
  • Татяна Головин или Татяна Головен - рускиня състезаваща се за Франция.

Ами сега :-) --Nad 12:39, 14 октомври 2007 (UTC)

  • Привет, днес имах удоволствието да говоря с една бразилка и се възползвах да я питам за името на Густаво :) Оказа се, че Куертен е единствения верен вариант, дори понякога му казвали Куртен, но никога Кюртен или Кертен :-) --Nad 21:18, 15 октомври 2007 (UTC)

...

Как според вас се произнася директора на Откритото първенство на Австралия Paul McNamee - Пол Макнами или Пол Макнейми? --Nad 22:20, 3 януари 2008 (UTC)
Пол Макнейми. Е-то в края на някои ирландски фамилни имена идва под влияние на местния ирландски език и има за цел да озвучи последната буква на думата (но без да променя ударението ѝ) :-) --keranov 11:35, 4 януари 2008 (UTC)
Благодаря :) --Nad 16:13, 4 януари 2008 (UTC)

Енциклопедичност

Статиите за тенисистки са много впечатляващи, но ще се наложи да ги посъкратя, защото както са сега напомнят листинг от партия шах. --Pen4o 18:11, 30 септември 2007 (UTC)

Не разбирам какво имаш в предвид? Кои тенисистки, кое в статиите, аргументирай се. --keranov 18:29, 30 септември 2007 (UTC)
При Пати Шнидер съм оставил коментар. Прекалено много преразказ на списъци с резултати от мачове има. Не личи, кое е важно - кое не? --Pen4o 18:33, 30 септември 2007 (UTC)
Съгласен съм, може би си прав. Но няма ли да е най-добре да обясниш своето мнение тук или в беседата на основния автор на статията Goldddfish и той да направи нужните корекции. Мисля, че ако започнеш изведнъж големи съкращения на статията, ще се стигне до ненужни спорове. :-) --keranov 18:40, 30 септември 2007 (UTC)
Ще изчакам. --Pen4o 19:59, 30 септември 2007 (UTC)
Привет, отпуската свърши и отново съм на линия :) Относно Пати Шнидер и за мен би трябвало информацията да се поднася в по-синтезиран вид, станала е безумно дълга, но всеки има право на мнение и не е много коректно да я съкращаваме. --Nad 12:29, 3 октомври 2007 (UTC)
Ясно, но може да се поработи върху формата. Правото на лично мнение, като че ли не спада към основните човешки права на уикипедианеца. Моето предложение е част от информацията да се изнесе в таблици. Бихте ли погледнал и останалите творби на Потребител:Goldddfish. При Ана Иванович е почнал да се самозамайва - стилът му е прекалано патетичен. Няма да е лошо някой да му направи забележка за да не отиде трудът му на вятъра. Статията за Хуан Карлос Фереро може да послужи като пример за сполучлив баланс между обстойност и четливост. --Пенчо 12:50, 3 октомври 2007 (UTC)
Статията за Фереро е на един от двамата ни хардлайнери в правенето на статии за тенисисти - те само могат да служат за пример Ухилен съм. А Goldddfish явно още не чете тук, той е много отскоро в проекта. Ще му пусна съобщение да дойде да прочете тук. И ти, Пенчо, можеш лично да му разясниш какво точно мислиш. Да има диалог! :-) --keranov 13:11, 3 октомври 2007 (UTC)
Goldddfish май не чете и беседата си :) Аз го предупредих за Ана Иванович, че статията е на Гивърна, и той искаше сам да си я пише, но не ми обърна никакво внимание :) Както и да е, Пенчо също може да се включи и да напише нещо ново, освен редактирането :) --Nad 13:41, 3 октомври 2007 (UTC)
А, нека, който иска да я пише :-). На мен тениса не ми е силата. Харесва ми как изглежда Ана затова направих статия Ухилен съм.--Ģiverņ 16:45, 3 октомври 2007 (UTC)
Нека да изчакаме реакцията на Goldddfish. Изглежда, че сега е в отпуска. --Пенчо 16:51, 3 октомври 2007 (UTC)
Я, дават ме за пример...Ухилен съм --HSV 18:17, 3 октомври 2007 (UTC)
Закъде без теб Ухилен съм --Nad 19:27, 3 октомври 2007 (UTC)

Добрутро,Голдфиш ист хиър Ухилен съм

Да си говорим на "Пати Шнидер" като пример за статиите.Когато някога се бях заел да я съставям, така и не я прочетох и редактирах внимателно след това.Но май трябва.Наистина е нужно малко по-ясно звучене с малко по-малко чисто статистичеки обяснения.Чудех се какво да вместя под формата на таблици или графики,но освен за приходите (които така и не ги направих, защото...май наистина в таблица е по-добре) други идеи нямах.Ще видя какво да "задраскам" от статията така че да се запази съдържанието, но да звучи по-добре. :-)

И...редактирайте след мен,де! Ухилен съм Когато се захванах с тези статии (и които правя все още) го направих по-скоро с желание...с интерес, не толкова с опит.Не вярвам да постигна желания ефект дори след малко поправяне на някои местенца сега.За това е нужен опит, който идва с времето,а това време има да тече... :-) --Goldddfish 14:34, 9 октомври 2007 (UTC)

Добре, виждам, че разбираш съображенията ми. Като имам малко повече време ще видя, как бих могъл да ти съдействам. Дотогава приятно творене! --Пенчо 12:44, 13 октомври 2007 (UTC)
Сега би ли могло да се каже поне,че съм на прав път ;р --Goldddfish 17:38, 26 октомври 2007 (UTC)

Ако някой от вас се заеме с текстовата част аз съм готова да направя таблиците :) Така по-лесно ще подбираме старите тенисисти за които е желателно да има странички в Уикипедия. Не съм сигурна и за заглавието, зали в този си вид е най-правилно --Nad 21:08, 4 октомври 2007 (UTC)

Аз ще се заема, скоро :-) --keranov 07:54, 5 октомври 2007 (UTC)
Готова е статията. Но само като текст, табличките оставих на теб, Nad. :-) Доста играчка ще е, общо са 204 човека, така че ще помагам и аз. И, един съвет - хубаво би било таблиците да станат както в английската версия на статията - със сортиране :-). --keranov 12:17, 12 октомври 2007 (UTC)
Даа отдавна съм ги замислила със сортиране :) Кои икони за флагове да ползвам, или да пиша държавата с думи :) Току що написах страничка за малко известната тенисистка Биляна Павлова, нали трябва да популяризираме нашите :) --Nad 12:33, 12 октомври 2007 (UTC)
Би трябвало да стане с иконите за флагове, но не съм толкова сигурен. Така че пробвай. А иначе кои - ами избери си, те станаха толкова много видове, че и аз не знам... --keranov 12:40, 12 октомври 2007 (UTC)
Ще си помисля :) Искам да го направя в две колони - жени и мъже отделно. А статията на български за Ориндж Боул стана най-добра от всички :) Мислех да пиша и таблици за малките, но повечето са неизвестни и ще постигна излишно разводняване. --Nad 12:43, 12 октомври 2007 (UTC)
Много труд много нещо, за днес стига толкова, попрегледай залата на славата :) Постарах се с имената, надявам се да няма грешки, не са подредени по азбучен ред, но това по-нататък, флагчетата също. И още една любопитна подробност, само за 18 човека от залата на славата имаме статии, мъка, мъка --Nad 19:00, 12 октомври 2007 (UTC)
Направи ми впечатление, че нямаме статия за Фред Пери :-0. Иначе не е толкова зле положението. Като гледам дори в английската уикипедия има червени препратки.--Ģiverņ 15:36, 14 октомври 2007 (UTC)
Но за Рене Лакост си имаме Ухилен съм Доколкото разбирам Пери е известен със собствена марка спортни дрехи? --Nad 16:13, 14 октомври 2007 (UTC)
Ами да има, но не толкова известна колкото крокодилчето на Лакост. :-)--Ģiverņ 16:25, 14 октомври 2007 (UTC)
Трудна работа наистина, според мен разделянето на таблицата е проблема, виж моята тестова страничка Потребител:Nad/Тест, цветовете не са ми ясни. Уфф аз си помислих, че за първата табличка става въпрос, а то имало още Ухилен съм--Nad 19:07, 16 октомври 2007 (UTC)
Екстра е, мерси. --HSV 19:26, 16 октомври 2007 (UTC)

Малко тенис турнири

Моята идея засега, а и основно занимание през последните 2-3 дена, е да се занимавам с тенис-турнирите.Засега - основните, по-нататък и останалите.Само че...притеснява ме транскрипцията."Цюрих Оупън" не звучи толкова зле, но "Джърман Оупън" ми изглежда ужасно.Дали да останат в оригиналните си наименования с латински букви?Трудно е да се определи каква е практиката, защото съвсем малка част от другите уикипедии има превод на тези статии, а и Франция, Германия и Полша (които вчера разглеждах за Challenge Bell) използват латински букви, при тях не е от такова значение, докато нашата азбука си е различна.

Ще ви помоля за две неща...Шаблон - за турнирите от I-ва категория - и за картинките, чийто лицензи ме притесняват...всичките май са качени в конкретния клон на Уикипедията, но не и в Общомедия (така се нарича,нали Ухилен съм), а все още ентсиазма ми е по-голям от способностите. :P --Goldddfish 14:01, 15 октомври 2007 (UTC)

Ще започна отзад напред - картинките с емблемите се качват отделно във всяка Уикипедия, защото в по-голямата си част са със запазени права. А Общомедия е склад за файлове, които са или свободни, без запазени права, или с изтекли такива. За този шаблон за турнири от категория I - имаш в предвид шаблон, който да стои отдолу, както в английската Уикипедия ли? Ако е така, аз ще го направя скоро. И, последно, за заглавията. Моето мнение е, че е хубаво да са на кирилица, но може да направим и една дискусия и да стигнем до единно решение как да ги изписваме... :-) --keranov 11:54, 15 октомври 2007 (UTC)
Според мен Джърман оупън е добре, като трябва да се направят пренасочващи страници от рода на Откпито първенство на Германия по тенис за жени, WTA Берлин и т.н. Мъжките турнири, за които съм писал съм озаглавявал например Чайна оупън и с пренасочваща АТП Пекин. За това има много практична причина: когато в таблиците с успехите на някой тенисист пиша за спечелен турнир, много по-лесно е да се напише АТП Мумбай|Мумбай, отколкото да се мъча да си спомня как точно се казва турнира - Кингфишър Еърлайнс Тенис Оупън|Мумбай. --HSV 12:52, 15 октомври 2007 (UTC)
На мен пък ми харесва Открито първенство по тенис на Германия (жени) за основно заглавие и другото да са пренасочващи, по аналогия с мъжкия вариант на турнира, както го е спретнал ХСВ. Цюрих Оупън си звучи нормално :) --Nad 16:03, 15 октомври 2007 (UTC)

Този турнир Мондиал Аустрелиан Уимънс Хардкорт е с много сложно заглавие, как мислите дали да не го преместим като Голд Коуст (турнир) --Nad 14:10, 10 ноември 2007 (UTC)

Защо не WTA Голд Коуст? --HSV 15:57, 11 ноември 2007 (UTC)
Може и така, само да е нещо запомнящо се :-) --Nad 16:23, 11 ноември 2007 (UTC)

Поздрави за екипа

[1] :-) --HSV 16:52, 24 декември 2007 (UTC)

Чудесен поздрав :-) Весела коледа и от мен --Nad 15:15, 25 декември 2007 (UTC)

Статията има потенциал да бъде предложена за избрана. Остана ми още малко да допълна, да сложа източници и останалото е козметика. Ще ви помоля специалистите да помагате с каквото можете - от пунтуационни грешки до транскрипция на имена.:-)--Ģiverņ 22:02, 23 февруари 2008 (UTC)

:-) Хареса ми новината, ще и направя пълен преглед при първа възможност --Nad 22:04, 23 февруари 2008 (UTC)
Пипнах тук-там правопис и граматика и сложих снимка. Какно според мен трябва да се направи: да се махнат всичките повтарящи се препратки. --HSV 23:36, 23 февруари 2008 (UTC)
Мисля, че вече е готова. Да я слагам ли сред кандидатите?--Ģiverņ 13:59, 28 февруари 2008 (UTC)
Ох никакво време нямам тези дни, но като стои сред кандидатите може всеки да се включи в редактирането, така че може :) --Nad 17:58, 28 февруари 2008 (UTC)

Мисля да се заема тези дни с червените препратки за някои от тенисистите, дано да успея, защото времето ми е много ограничено. Търся помощ за градовете, защото повече от едно изречение там едва ли бих могла да напиша. Поздрави --Nad 22:23, 3 март 2008 (UTC)

Направих тези дни статии за два от градовете - Хурден, където живее Мартина, и Филдерщат, който се споменава на пет-шест места :-). Нямам много време за работа, но ще помагам, когато мога :-). --keranov 13:17, 9 март 2008 (UTC)
И аз да се отчета, направих статиите за Миряна Лучич и Шарлот Дод, Ива Майоли и предстои Наталия Зверева (пиша ги за да не се получи дублаж) :) Подсказвам ви за Сол Кембъл и Радек Щепанек, нямам намерение да пиша и за Йелена Янкович (имам непоносимост към нея), ако някой желае нека се захване :-) --Nad 13:29, 9 март 2008 (UTC)
От мен имате Трюбах и Сол Кембъл. За тенис вече не ми се пишеУхилен съм.--Ģiverņ 19:34, 10 март 2008 (UTC)
Повече от достатъчно е :-) Аз още не съм се отказала от тениса, така че лека полека продължавам. Вече почти не останаха червени препратки в основната статия :-) --Nad 19:49, 10 март 2008 (UTC)

Абе хора, аз ли не разбирам нещо или наистина я няма страницата, където може да се гласува? --HSV 11:20, 21 март 2008 (UTC)

Още е в кандидатите, не е пусната за гласуване :-) аз незнам как става за съжаление --Nad
Верно бе, аз по инерция карам - на най-горния ред са готовите за гласуване, странно как още няма такива, преди за по няколко едновременно се гласуваше... --HSV 12:02, 21 март 2008 (UTC)

Шаблон тенисист

Като дописвах някои статии за водачите в ранглистата за мъже забелязах, че много от тях имат обикновен биографичен шаблон, а не този за тенисит, например Борис Бекер и им сложих шаблон за обработка. На мен ми е в задачите с нисък приоритет, ама ако ня някой му се занимава....--Радостина 22:09, 23 февруари 2008 (UTC)

Аз по принцип се занимавам, но е много трудоемко за съжаление и затова рядко го правя --Nad 22:10, 23 февруари 2008 (UTC)
Абе и аз помагам, смених някои, например на Джими Конърс, поради тази причина и аз го слагам в края на приоритетите :-), просто информирам... ако не сте забелязали.--Радостина 22:13, 23 февруари 2008 (UTC)
Забелязвам :) Би ли могла да попрегледаш имената в залата на славата, че някои от тях много ме притесняват как се произнасят :-) За шаблоните не се грижи, рано или късно ще ги има --Nad 22:29, 23 февруари 2008 (UTC)
Ами ще ги погледна някой ден (много са :-( ), а и някои от тях не ги знам, ще трябва да сравнявам с оригиналния език...--Радостина 23:01, 23 февруари 2008 (UTC)
И аз не ги знам и точно там е проблема :( --Nad 23:03, 23 февруари 2008 (UTC)