Аяважи

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Тамарай Намам, намамът в Аяважи репрезентира атмана.

Аяважи (пътят на бащата) е дхармическа система от вярвания, която произхожда от южна Индия през 19 век. Цитирана е като независима монистическа религия от вестници, държавни доклади и академични изследвания, но в Индия, по-голямата част от посредователите ѝ се декларират за индуси, затова често Аяважи се смята за Хинду секта.

'Три-Кумбас' над Суамитопе Палиярай, символизиращи присъствието на индуистката троица в Ая Вайкундар, разкривайки неговото върховенство.
Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното Лиценз за свободна документация на ГНУ Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата „Ayyavazhi“ в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година — от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница. Вижте източниците на оригиналната статия, състоянието ѝ при превода и списъка на съавторите.