Бариера на Шотки

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Бариера на Шотки кръстен на Валтер Шотки е потенциална бариера, образувана между метал и полупроводник, често използвана в производството на Шотки диоди. Основната ѝ характеристика е височината обозначена с Фb, като нейната стойност зависи от комбинацията между метал и полупроводникови елементи.

В диода на Шотки се използва преход метал – полупроводник, като главно се използват неговите токоизправителни свойства и е много подходящ при желана висока енергийна ефективност при постоянен ток.

Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното Лиценз за свободна документация на ГНУ Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата „Schottky barrier“ в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година — от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница. Вижте източниците на оригиналната статия, състоянието ѝ при превода и списъка на съавторите.