Беседа:Ангел Тошков

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия

Бележка към моераторите, ShockD и Jingiby по публикацията[редактиране на кода]

Не приемаме забележките, които сте поставили в карето в началото на страницата.

При съзаването на страницата ние сме се придържали към правилата за енциклопедичност в Уикипедия.

Информациата, която сме събрали и публикували е точна, макар и неизчерпателна. Подредбата и сържанието са подобни на много други биографични профили на известни личности, като в случая за създаването на страницата е използван основен тематичен шаблон, заимстван от друга известна личност. Приемаме забележките като опит за обезличаване на историята на града ни и свързаните с него хора и по-скоро като вандалски акт, отколкото като помощ за подобряване на съдържанието на страницата. По подобен начин до сега сме забелязвали посегателства и върху други страници свързани с града ни, вкл. такива, които ние сме се опитали да съзадем или актуализираме - страниците на проф. дтн Дончо Дончев, Вълко Червенков, и др. както и на географски, исторически и други данни за града, за които има надлежни доказателства.

Върнете публикуваните данни в един от послените варианти преди вашата намеса със следната молба:

Не заличавайте информация само на базата на Вашата собствена субективна преценка.

Изложението е защитено с авторско право.

При открити неточности, правописни, граматически или други грешки помагайте. При желание да подобрите качеството на публикацията - преструктурирайте, преподреждайте и подобрявайте визията и читаемостта, НО - не заличавайте публикувана информация.

Оставяйте бележки или препоръки в "Беседа" и ще дискутираме промените или препоръките Ви за постигане на по-висико качество на публикациите.

Забележка:

Не обезличавайте историята на България и българите, като премахвате маловажни (според Вас) елементи от публикациите. В премахнатият от Вас текст има информация и за други известни личности или факти, за които няма информация на друго място, а те са допринесли много за развитието на науката, техниката и технологиите в България. Приемаме Вашите действия, като груба и некоректна намеса в информацията и опит за обезличаване на спомена за хора, някои от които отавна не са межу живите.

Криенето за ботове и липсата на диалогичност не е добра препоръка за вашата работа

Нужен е диалог за постигане на консенсус по публикациите. Vip zlatitza (беседа) 19:44, 25 март 2018 (UTC)[отговор]

 Изложението е защитено с авторско право  от Vip zlatitza
Само това вече е достатъчно редакциите Ви да бъдат върнати, а ако продължите да ги въвеждате – също и да бъдете блокиран(а) безсрочно.
— Luchesar • Б/П 19:55, 25 март 2018 (UTC)[отговор]

Пояснете забележката относно авторските права и отмяната на публикуваните текстове.[редактиране на кода]

Публикуването на споменатите текстове е направено съгласно "Общите условия". T.7 от тези условия гарантира защита на авторското право на всички публикувани текстове.

Не можете да обявявате за ванализъм опитите да се възстанови неправомерно премахнат текст.

Пояснете какъв е проблемът в оригиналната публикация или премахнете блокировките.

Не смятаме да водим война. Заплахите за перманентна блокировка едва ли биха решили проблемите. Просто унищожавате Уикипеия и публикациите ще мигрират в Wikipedia, където вероятно им е истинското място. Позддрави Vip zlatitza (беседа) 20:31, 25 март 2018 (UTC)[отговор]

Аз не разбрах, може ли препратка към тези общи условия и т.7 там? --Поздрави, Петър Петров 12:53, 26 март 2018 (UTC)[отговор]

Относно предложението за изтриване на страницата.[редактиране на кода]

VIP_zlatitza е група от приятели създадена съвсем наскоро. В нея има участници от София, Златица, Варна и Бургас, за сега. Жалко, но факт, още при първия опит да реализираме нещо добро за града ни се сблъскахме с остра реакция, която повечето от нас не разбират.

Преминавайки през първичните реакции - да им прекараме ш.......а уикипедия през шредера, после да си я събират; давам 100 реални IP на седмица, да я флуднем с псевдоистини, нека се оправят; да ги съдим и т.н. след два дни успокояване на страстите, предлагам да направим следното. Има стартирана процедура. Защо, как, няма значение. От изхода на гласуването зависи какво ще се предприеме по-нататък. Имам следната молба. Моля всички да влизат единствено през vip_zlatiza. Така ще виждате всички забележки и няма нужда да оставяте излишни данни. Ако някой няма парола за акаунта, да пише на vip_zlatitza.abv за да му я прати някой. Освен това, моля, не влизайте в спорове, не се афектирайте и по-добре не пишете нищо. Гласуването до тук прилича екип от старейшините на африканско племе, който оценява колко полезен е айфона, който белия журналист е забравил при тях. ( Един даже казва, че питал духовете, но и те не наели нищо за това:-). Оставете хората да си гласуват. Правилата са и за вас, но и за тях. Процедурата на управление и менажиране е такава, че и тук истината едва ли има значение.

Предлагам да направим следното. Тъй-като носим отговорност за тази страница, а тя бе силно компрометирана (не коментирам по чия вина), нека да се опитаме да довършим започнатото, а след това ще говорим. Ангел Тошков е една от силните личности от град Златица. Страницата е създадена за това, а не защото е професор. Той не е стандартният академичен кадър. Той има един от най-кратките за България пътища на академично развитие, при това в старата система, точно защото е личност. Научното му развитие е многопластово и това, че е хората не знаят нищо за него явно се явява проблем. Тъй-като имаме хора в София, Златица, Варна и в Бургас предлагам следното: Аз съм в Бургас. Като "градска", познавам професора, но не мога да говоря с него на такива теми, защото знам каква ще е реакцията. До сега не съм успяла да му взема интервю за толкова години. Мога да потърся информация от негови познати от фирмите в които е работил в Бургас и много внимателно в БСУ, където той работи сега. Нека човек от Варна да потърси малко информация от ТУ-Варна, и най-вече проф. Владимир Македонски, който му е бил преподавател и с когото имат много общи проекти. От Златица е най-лесно. Хората на място го познават и уважават много, така че няма да е трудно, а и той отдавна не живее и работи там. От София - момичета, направете една справка в НАЦИД и в Националната библиотека (на място). Там се пазят всички оригинали на публикациите му, книгите му, проектите и разработките, които е публикувал, както и неговото научно и академично развитие. От там и връзки с хора, с които е работил. За господата компютърджии - намерете информация в интернет - БСУ, НАЦИД, ORCID. Професорът не е публична личност, поради което мисля, че няма профили във фейсбук, инстаграм и т.н. Проверете научните мрежи - LinkedIn, ResearshGate, Google scholar. От там ще се вържете за научни бази данни, научни издателства, конференции и т.н. Проверете Менделей, PKP Index, DOI, Dspace, Scopus. Въобще, за това разчитаме на вас, а не да правите глупости.

До края на седмицата, преди празниците ще обединим това което е намерено и ще го публикуваме тук. Още една молба. Не изваждайте чувствителни и лични данни. Мисля, че не бива да пазим или предоставяме такива.

Нека да оправим тази каша възможно най-бързо, защото вече започвам да си мисля, че и аз съм виновна.

--Предният неподписан коментар е направен от Vip zlatitza (приноси • беседа) 09:04, 28 март 2018‎ (UTC)[отговор]

Vip zlatitza, написаното дотук е абсолютно достатъчно основание да ви бъде отнета привилегията за редактиране завинаги – особено косвените заплахи. Сбъркали сте тотално подхода си, ако смятате, че с намеци какво „можело да направите“ във вреда на Уикипедия, но „[засега] сте се били сдържали“, можете да повлияете на общността. Обръщам ви също внимание, че част от тези действия, които сами признавате, че сте планирали да извършите, представляват престъпления по глава 9а от действащия НК на РБ, както и по приложимите федерални закони на САЩ и на щата Флорида, където са разположени сървърите на Фондация „Уикимедия“. Както общността на редакторите, така и още повече самата Фондация „Уикимедия“ няма да се поддадат на подобен натиск. Давам ви последен шанс да поправите поведението според правилата и принципите на Уикипедия. Ако желаете да продължите да редактирате, вие сте длъжни да се съобразявате с тези правила.
  • групови или фирмени сметки не са позволени: незабавно променете името на сметката съобразно У:ИМЕ и изберете кой от вас ще редактира през тази сметка;
  • запознайте се с У:ЗХ, за да не губите нито своето време, нито това на останалите редактори; всичко написано по-горе от вас по никакъв начин няма да спомогне да докажете значимостта;
  • не си позволявайте никога повече да използвате обиден език спрямо Уикипедия („ш.......а уикипедия“) и други редактори, и избягвайте да показвате презрително отношение, когато говорите за останалите редактори („Гласуването до тук прилича екип от старейшините на африканско племе“, „Един даже казва, че питал духовете“).
Ако не се съобразите, тази сметка, както и всички други сметки или IP адреси, които бъдат използвани във вреда на Уикипедия, на останалите редактори, както и на нейните читатели, ще бъдат блокирани безсрочно или за достатъчно дълги срокове. Ако е нужно, блокиранията ще бъдат наложени върху цели блокове от IP адреси или дори върху цели доставчици. Имали сме достатъчно такива случаи в миналото.
— Luchesar • Б/П 09:49, 28 март 2018 (UTC)[отговор]
Сметката Потребител:Vip zlatitza е безсрочно блокирана – паролата е била споделена между много хора. Моля който желае да си регистрира индивидуална сметка и да продължи да редактира. Фирми и организации не могат да редактират Уикипедия като такива. --Поздрави, Петър Петров 13:47, 28 март 2018 (UTC)[отговор]

Може ли модератор да посочи шаблон или подобен профил за попълване на данните за тази страница?[редактиране на кода]

Има ли готови шаблони за попълване на такива биографични страници на български учени и/или инженери? Можете ли да посочите такъв? Или да използваме подобен, вече създаден профил като шаблон и за тази страница? KM Zlatica (беседа) 18:15, 4 април 2018 (UTC)[отговор]

Сметката Потребител:KM Zlatica е безсрочно блокирана – отново групова сметка. Моля който желае да си регистрира индивидуална сметка и да продължи да редактира. --Поздрави, Петър Петров 20:06, 5 април 2018 (UTC)[отговор]