Беседа:Беулф (филм, 2007)

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Името[редактиране на кода]

Поемата и героят се наричат Беоулф. Ако бях написал Беуолф щах да разбера преместването, защото се произнася -улф .Това, че е написан неграмотно в kino.dir.bg не е причина да се променя името на древен герой и древно произведение. – Owain 14:00, 14 септември 2011 (UTC)

ОК, но това е официалното заглавие на филма за България (а не на героя) и ние сме длъжни да се съобразим с него. Едва ли може да се намери по-добър филмов източник от kino.dir.bg. Тук изобщо не става дума за грешка, БГ заглавието на съдържа "о". (Това го твърдя и като зрител от прожекциите на филма преди 4 години. ;]) --Rebelheartous 14:17, 14 септември 2011 (UTC)
А и като си пуснал беседа, по-коректно е да изчакаш да ти отговоря преди да връщаш погрешно статията (освен всичко друго съм добавил източник, а ти не). --Rebelheartous 14:18, 14 септември 2011 (UTC)
В посоченият източник Рей Уинстън е написан като Рей Уинстоун, отново неграмотно. Надявам се не очакваш така да се казва статията в Уикипедия. Уикипедия в случая е авторитетен източник, а не неграмотно списалите kino.dir.bg. – Owain 14:28, 14 септември 2011 (UTC)
Ето ти плакатът на филма от cinefish.bg (виж и статията там). Същият го има и на kino.dir.bg, а плакатите като цяло нямат нищо общо с двата сайта, защото се разпространяват от компанията дистрибуторка. Такова е заглавието, сайтовете просто преписват.
Очаквам статиите за филми да са с оригиналните им БГ заглавия, а не с измислени. За съпоставка актрисата Кери Уошингтън има фамилия с "у", а не според неправилно възприетото за града Вашингтон.