Беседа:Васил Настев

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия

Скъпи уикипедиянки, уикипедиянци и уикипедиянчета,

Това е второто издание на тази статия. Първия път беше изтрита часове след публикуването си. Причината - "нарушаване на авторски права" (виж: http://www.alteraforum.net/author.php?id=20). Не се съгласих, защото концепциите "авторско право" и "интелектуална собственост" са приложими само в определени случаи:

http://en.wikipedia.org/wiki/Copyright#Obtaining_and_enforcing_copyright Typically, a work must meet minimal standards of originality in order to qualify for copyright, and the copyright expires after a set period of time (some jurisdictions may allow this to be extended).

Статията за Васил Настев не нарушава никакви авторски права, защото те са неприложими върху текст, съдържащ фактология като място и дата на раждане, образование, професия.

Уважавам авторските права и затова умолявам блюстителите на реда в нашата уикипедия да се опитат да навлязат по-дълбоко в теорията им, преди да премачкат с огнени копита поредната статия, особено ако е за нещо българско или някой българин. Много лесно и бързо се трие. Преди да изтриете, моля, помислете - ако не сте съгласни, помислете пак и опитайте да подобрите статията, вместо да я изтриете. В противен случай може с добри намерения да извършите дигитален вандализъм, лишавайки българската уикипедия от ценни материали.

Надявам се, че второто издание на Васил Настев ще бъде по-дълголетно от първото, както и че ще се намери кой още да допринесе към развитието му.

Skitnik 23:30, 16 юли 2007 (UTC)[отговор]