Беседа:Велика китайска стена

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия
Статията Велика китайска стена е част от един или повече проекти:
Оценка Важност Проект
Статия от клас B Клас B Статия от клас C Средна 1000 статии: подобряване на 1000 основни статии с универсална значимост.

10 милиона жертви !? Ами тогава общо трудовите злополуки (с несмъртен изход) ще трябва да са 100 милиона ? За едно съоръжение от 10 хиляди километра (или 10 милиона метра) !? Че то при битка не се дават толкова жертви ! Тези хора строителни материали ли са носели, или са си ги хвърляли на главите нарочно !? И това без механизация, която всъщност е истинската опасност за работещите. Още една легенда, ей така, за да е интересен авторът. Истината вълци я яли.

Stankow 13:38, 1 януари 2011 (UTC)[отговор]

Много е възможно - виж статията за Тан, където е даден източник - от 10 души на строежа, всеки 6 умират. В същия източник пише: „Към 628 г. Китай е с население 50 млн. души, точно 13 465 чиновници“. Това е само при един император (а стената е строена и достроявана с векове и човешкия живот е нямал никаква стойност за императорите). Предполагам, че е вярна цифрата. Можеш все пак да прегледаш историята на статията ида попиташ този, който я е написал.--Vodnokon4e 13:52, 1 януари 2011 (UTC)[отговор]