Беседа:Ветроходство

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Грешни пренасочвания[редактиране на кода]

Има нещо грешно с тази статия, аз не разбирам много, но според мен платноход не трябва да пренасочна насам, ветроходството е спорт, платноход е вид лодка и си е редно да има отделна статия. И какво по дяволите е сейлборд?--Радостина 23:54, 13 ноември 2008 (UTC)

Ветроходство в случая е и описание на дейността/набора от умения (en:Sailing). "Платноход"/"Ветроход" е събирателно име за кораб, който се задвижва с помощта на вятъра. Вероятно пренасочването е "запълване на дупката", т.е. предвижда се да се разшири до статия, но дотогава ще пренасочва към това, което съществува. И статията за "ветроход" ще трябва да се пише много внимателно, за да няма препокриване на материала с тази.
А сейлборд е "дъска за уиндсърфинг". :) --Daggerstab 11:01, 14 ноември 2008 (UTC)
Вече имаме мъниче за ветроходен кораб, промених пренасочването. --Daggerstab 12:06, 14 ноември 2008 (UTC)
Почнах да схващам и загрявам малко по малко, но този сайлборд според мен няма място тук. Ако не ме лъже паметта, на бг ветроходтсво едно време се наричаше само спорта, но няма значение. Значи това, което исках да пиша аз, се казва ветроходна лодка на бг. Само се чудя сега дали яхта и ветроходна яхта трябва да имат отделни статии или да се слеят.--Радостина 13:58, 14 ноември 2008 (UTC)