Беседа:Виваком Арена - Георги Аспарухов (стадион)

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Криза? 1993-1997? Защо ли не я помня?--Предният неподписан коментар е направен от анонимен потребител с адрес 83.228.121.186 (беседа • приноси) .

Припомни си я на Жан Виденов#Министър-председател на България :-) --keranov 07:23, 5 декември 2007 (UTC)

Името[редактиране на кода]

Когато реши да атакува определена статия, TV/Wiki Boy използва класически похвати на тролене, като никога не се опитва да обогати съдържанието, а цели да предизвика редакторска война и да осуети бъдещите дискусии, както и да вкара под общ знаменател със себе си останалите потребители. Подобни оплаквания срещу него могат да се прочетат както тук, така и в английската версия. Само на спортна тематика има още 3 такива оплаквания - от Goor в БГ Wiki и от Laveol i Chris Calvin в EN Wiki. В конкретния случай твърди, че към обявеното на официалната интернет страница на клуба има трябва да се добави пояснението "стадион" и уточняващо "-". Тоест TV/Wiki Boy знае по-добре от самия клуб как трябва да се кръсти спортното съоръжение :D Мотивира се, че "стадион" и "арена" не са заменими, което е напълно невярно с оглед с политиката на Wiki за именуване на спортни обект. Примери:

  1. Арена Армеец вместо Арена Армеец спортна зала
  2. Алианц Арена вместо Алианз Арена стадион
  3. Естадио Сантяго Бернабеу вместо Естадио Сантяго Бернабеу стадион
  4. Лудогорец Арена вместо вместо Лудогорец Арена стадион

Общо 5 потребители към момента са взели отношение по въпроса в EN и БГ Wiki, като всички без него самия са на мнение, че TV/Wiki Boy не е прав в искането си. Въпреки убеждението ми, че единственият мотив на потребителя е така типичното за него тролене, ще се въздържа от редакции до края на седмицата и ще изчакам за други потребители, които са на неговото мнение, макар да съм убеден, че такива няма да се появят поради абсурдността на тезата му. Ако наистина никой не подкрепи позицията му, ще се обърна към администраторите да прекратят този фарс и да върнат страницата на мястото ѝ, както и да изтрият трол името. --Иво (беседа) 11:27, 23 февруари 2017 (UTC)

"Когато реши да атакува опрвделена статия", боже, боже, чудя се да се смея ли, да плача ли! :D :D Оплаквания срещу мене само от вас мога да видя, и от ГООР. Тази статия в сайта е писана от ПР-а на клуба, който дори е капитализирал името "ГЕОРГИ АСПАРУХОВ". Това драги ми БГ89 се нарича маркетинг ПР похват за името, ако не го знаете и не ми вярвате, поразровете си и попитайте някой който го знае, Нова телевизия също капитализират имената на каналите си и ги пишат различно в ПР съобщенията си - NOVA, DIEMA и тн. Ние тука сме енциклопедия и разглеждаме имената да са написани така, както действително са си, като махнем ПР "доукрасяването" им. В тоя ред на мисли "Виваком Арена" и "Георги Аспарухов" са две отделни имена, обединени в едно за името на стадиона, но си остават две различни неща, обозначаващи отделни неща с отделен логически смисъл, за това за да ги разграничим трябва да има тире. В тоя ред на мисли тука "арена" е част от самото име, а не се използва като синоним на "стадион", това се опитвам да ви кажа, същото се отнася и до имената, които сте дал като пример. ОК, "арена" да се използва смислово в самите имена вместо "стадион", но граматически не са синоними. Изглежда че или не можете, или по скоро не искате да разберете логиката ми, която ви представям. И пак изопачавате думи за да се облагодетелствате - кой ли пък точно е казал "Уики Бой на 100% не е прав"? Не виждам нещо? Съгласих се с Лъчо че това "стадион" в скоби отзад може да се махне, но само това. Защо тирето трябва да го има съм се мотивирал вече. Фенското ви мнение не е крайна инстанция и ви призовавам да пореден път да отразите ако не мен, то аргументите ми, както аз отразявам аргументите на другите, а не да влизате в редакторска война. Също ще помоля да спрете за пореден път и с личните квалификации.--The Wiki Boy (беседа - приноси) 15:09, 23 февруари 2017 (UTC)
In some cases, editors have perpetuated disputes by sticking to an allegation or viewpoint long after the consensus of the community has decided that moving on to other topics would be more productive. Such behavior is disruptive to Wikipedia. Believing that you have a valid point does not confer upon you the right to act as though your point must be accepted by the community when you have been told that it is not accepted. (Do not confuse "hearing" with "agreeing with": The community's rejection of your idea is not proof that they have failed to hear you. Stop writing, listen, and consider what the other editors are telling you. Make a strong effort to see their side of the debate, and work on finding points of agreement.)
Sometimes, even when editors act in good faith, their contributions may continue to be disruptive and time wasting, for example, by continuing to say they don't understand what the problem is. Although editors should be encouraged to be bold and just do things if they think they're right, sometimes a lack of competence can get in the way. If the community spends more time cleaning up editors' mistakes and educating them about policies and guidelines than it considers necessary, sanctions may have to be imposed.

По-изчерпателно не мога да отговоря. Това, че един потребител е написал нещо по никакъв начин не означава, че другите са задължени да се съгласят с него. В случая сме свидетели сме на онлайн мутрафония - агресивен [...] в онлайн форма, макар и наричан от източника "аргумент". Никъде не съществува изискване имена на спортни съоръжения или други обекти да отговарят на определени граматични правила. Освен това граматика има във всички езици. Именно поради енциклопедични характер на Wikipedia е недопустимо интернет тролове да вандализират страници и да се държат като собственици на сайта, особено когато никой не споделя мнението им.--Иво (беседа) 22:47, 24 февруари 2017 (UTC)

БГ89, последно предупреждение да не използваш каквито и да е обидни квалификации и да се държиш прилично, защото следва отново докладване, а повярвай ми тука У:НЛН се спазва стриктно и санкции ти ще получиш! Не даваш никакъв смислен отговор на моите аргументи, нито ги опровергаваш, нито добавяш свои аргументи, а само използваш лични нападки срещу мен. Това не е конструктивен диалог, а персонална атака срещу опонент, която най-малко има място тук. Казал съм вече на няколко места защо и как смятам че трябва да се премести статията, на този момент моето мнение е че трябва да се махне единствено думата стадион отзад на името, но тирето да остане защото "Виваком Арена" и "Георги Аспарухов" обозначават две различни неща и трябва да се разделят по някакъв начин.--The Wiki Boy (беседа - приноси) 22:55, 24 февруари 2017 (UTC)
При всичките лични обиди, които си ми отправял(справка: потребителски приноси), ти си последният човек на света, който може да говори за етикет. Това е върховно лицемерие. В моето мнение няма обидни квалификации, а обективни констатации, до които ще стигне всеки потребител след преглеждане на дискусията, в резултат на систематично тролене на страници от твоя страна. Конструктивен диалог предполага правенето на промени в страници, като желаните от теб, да се обсъдят и да се извършат след съгласие по въпроса. Това въобще не се случи и всички са свидетели как без никаква подкрепа вандализираш статии, произволно местейки ги. Нито ти е за първи път, нито ще ти е за последен. Затова и си в кофликт с толкова много потребители, оплакване от мен освен от теб самия до момента няма и едва ли ще има :) --Иво (беседа) 00:00, 25 февруари 2017 (UTC)
Продължавайте да си вярвате на изказванията и на извъртанията на думи, единствен ще си останете. Чудно как не ви омръзна да ми копирате моите обвинения срещу вас и да ги обръщате към мен, явно че ви липсват каквито и да е аргументи и вземате тези на противника, извъртайки ги. Не усещате ли колко смешно е това? Подобно агресивно поведение от никой друг не съм виждал, а на вашето ниво не съм падал и няма и да падна. Може да се види от кой тръгват редакторските войни и в енУики, не са от мен със сигурност, защото неведнъж съм ви писал на беседата да обсъдите промените защото са спорни, но на вас не ви пука и гледате агресивно да ме нападнете. За това след този ми опит пореден и в този проект да изляза на глава с вас отново прекратявам комуникацията с вас, защото просто е невъзможно. Това не е комуникация, а тепих на който се отправят само лични нападки, а не се дискутира статията. Очеизвадно е невъзможно.--The Wiki Boy (беседа - приноси) 11:15, 25 февруари 2017 (UTC)
Моля ви, спрете и двамата. От известно време никой от вас не пише нищо разумно, а само си обяснявате колко много не се харесвате. Това все пак е беседа на статия, а не форум. Ако продължите, ще защитя тази беседа поне за седмица. --Молли (беседа) 11:43, 25 февруари 2017 (UTC)