Направо към съдържанието

Беседа:Големи градове в България

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия
Статията е слята с и пренасочена към Градове в България.

Архив Това е архив на стари беседи.
Моля, не редактирайте съдържанието на страницата!
Ако желаете да започнете нова дискусия или да подновите стара, моля, направете го на текущата беседа.

Как ги изчислявате за 2005? Интересно ми е как на Русе и Стара Загора падат толкова, а Плевен се увеличава? Мерси! -- Romel 21:49, 1 септември 2006 (UTC)

Не е ясно точно тези числа откъде са дошли, но по принцип можеш да направиш справка за населението на градовете през 2005 и 2006 на grao.bg. --V111P 22:02, 1 септември 2006 (UTC)
[1] не са точно като в списъка...даже са доста различни. Не може Плевен да е с 132 000 жители, Стара Загора с 137 000... -- Romel 22:06, 1 септември 2006 (UTC)
Къде съм казал, че са като в списъка бе човек???? Ще напиша по въпроса на беседата на проекта Уикипедия:Статии за населените места в България, защото въпросът е сложен. --V111P 22:20, 1 септември 2006 (UTC)
Според мен цялата страница трябва да се изтрие или слее със Списък на градовете в България по население. Двата списъка се дублират, а другият поне е със съпоставими данни и е пълен. --Спас Колев 12:51, 4 септември 2006 (UTC)

Стара Загора - 5-ти град

Моля автора на забележка 2 „По данните на МВР Стара Загора е 5-ят по големина град“ да приведе доказателства - такова изказване става за медии или друга употреба, но не и за уважаваща себе си енциклопедия! Необходимо е да се посочат:

  1. точни данни за броя на населението на града и най-близките претенденти за това място;
  2. обосновка, методология на измерванията или оценката - защо да предпочетем неговите необосновани твърдения и да не вярваме на конкретните данни от ГРАО (Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ на Министерството на регионалното развитие и благоустройството), която си събира информацията именно от местните поделения на ЕСГРАОН, а те взаимодействат с местните поделения на МВР. --Elkost 14:03, 19 февруари 2007 (UTC)

МВР прави статистика на населенението, като чрез поделението си Гранична полиция отчита всеки един български гражданин пресякъл границата на република България. Есграон прави статистика, но не отчита заминалите в чужбина. МВР вади от този брой всички заминали в чужбина. Логично много повече заминали в чужбина има от бедната част на страната Северна България. МВР Русе е оповестило следните данни за населението на региона - "Стопихме с 10 хиляди за една година"[2]. Представи си какви са мащабите на намалението за 5 или 10 години! При такава драстична и засилена демографсга криза в Русенска област е повече от логично, че Стара Загора вече е 5-ят по големина град, тъй като в Стара Загора демографските процеси са много благоприятни.

  Ха ха 'Стара Загора демографските процеси са много благоприятни'най-новият виц:-)Пожарната в Казанлък съобщи,че е Казанлък е вече 6-ти,измествайки Стара Загора
Има ли източник със съпоставима информация за останалите градове? --Спас Колев 14:30, 24 февруари 2007 (UTC)


Според мен тази информация, както и информацията, която сте сложили в статиите на самите градове е абсолютно субективна. Не знам защо сте решили, че населението по настоящ адрес е най-вярно. За мен е апсурдно в такава уважавана енциклопедия да се твърди, че населението на Кърджали напримир е 50 000, когато всъщност то е 70 000. Или, че Хасково е 81 000, когато е 96 000. Или Сливен, който е поне 130 000. Така е с почти всички градове. Според мен трябва да се оправи съвсем скоро, защото това в момента е пълна излагация. --Предният неподписан коментар е направен от анонимен потребител с адрес 195.24.56.5 (беседа • приноси) .

Населението по постоянен адрес е още по-немеродавно. Ако разполагате с по-обективен източник за населението на всички селища в България, моля да го цитирате. --Спас Колев 16:21, 25 март 2008 (UTC)