Беседа:Големи числа

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия

Може би в този вид е по-добре статията да се пренапише изцяло, не е зле да се погледне английската версия. Премахнал съм следните очевидно нелепи пасажи:

"В света съществува и число 10 пъти по голямо от числото на Греъм. Това число се нарича флексалион." - Число, десет пъти по-голямо от числото на Греъм несъмнено съществува, и това е числото на Греъм, умножено по 10. Също така, съществува и число 20 пъти по-голямо от числото на Греъм, и това е числото на Греъм, умножено по 20. Числото на Греъм представлява интерес не защото е невъобразимо голямо, а защото е най-голямото число, което има математически смисъл. Що се отнася до флексалиона, това е най-голямото просто число, открито досега, и е равно на 2^57885161 - 1. В сравнение с числото на Греъм, стойността му е просто нищожна.

"...нулизинколион тоест 10 на 80 степен и преди гугол и гуголплекс – сонтилионемун – 10 на 90 степен. Tова число е измислено от Ричард Сонтимел, който е искал да създаде най-голямото число в света."

Нулизинколион, сонтилионемун и Ричард Сонтимел ще откриете само в някакъв тролски коментар към форум на "Сега", без да става ясно коментарът ли е преписан оттук, или статията е прекопирана оттам. Rest (беседа) 17:46, 7 февруари 2020 (UTC)[отговор]