Беседа:Дийпуотър Хърайзън

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

И кой неграмотен идиот успя да преведе ИМЕТО на платформата? По-точно идиотски да го напише по най-неразбираемия начин?!? В нарушение на всякакви езикови норми... Само погледнете - на всички езици ИМЕТО се дава в оригиналното изписване на английски. Само нашенски недоучил малоумник же да измисли подобно нещо. Да не говорим, че ако някой се интересува от информация за обекта - надали ще се сетиу да го търси точно по този идиотски начин изписано.

Явно в днешно време не е модерно да се ходи на училище за да се учи, а само за щарената хартийка. --149.62.200.14 15:20, 2 октомври 2016 (UTC)

Г-не с IP 149.62.200.14, ако започнем на всяка чужда керемида да изписване името на латиница, то направо да изхвърлим кирилицата в коша за боклук. Та по-точно, кои езикови норми са нарушени? Повече от ясно е, че "на всички езици", употребяващи латиница, то ще е написано в оригинал. Забележката, че едва ли някой ще търси името на кирилица обаче е правилна и не е лошо да има препратка от латиница към кирилица. И бъдете по-внимателен като пишете - на едно място сте изял две букви :). Dino Rediferro (беседа) 20:44, 3 октомври 2016 (UTC)
Ако подходим без чувства (от рода на „мразя латиницата“), които нямат място тук, ще видим, че писането на оригиналните (всъщност единствените) имена на чуждите фирми, марки, кораби, музикални състави и др. подобни е нормална международна практика, вкл. в уикитата с нелатинска писменост (Продиджи, Битълз, Фифти сент), донякъде това става и в нашето уики (OMV, BP, Rock-O-Rama). Официалният ни правопис не забранява имената да се пишат в оригинал. --Zhoxy (беседа) 08:10, 22 юли 2017 (UTC)
Да, аз например, доколкото пиша на латиница от петгодишен я мразя изключително много. Мисля, че не стана много ясно къде всъщност е проблема и затова един пример - трагикомично е фирма като Даймлер да фигурира в БГУ с името си, изписано на кирилица, но някаква дръглива нефтена платформа, която след 2-3 години вече едва ли някой изобщо ще помни трябва да се изписва в оригинал. Dino Rediferro (беседа) 21:13, 22 юли 2017 (UTC)