Беседа:Държавна агенция „Разузнаване“

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Аве кой прецака името на страницата, бе ? Аман от умници тука ! Не може ли една страница да си има нормално име, без скоби и пояснения? --Ivanko 09:47, 21 ноември 2006 (UTC)

А ти "бе", "умнико", защо като премести пояснението, никъде не сложи връзка към него? И по-кротко с тона. --Daggerstab 10:02, 21 ноември 2006 (UTC)
Не съм започнал аз да местя - тука това е запазена марка на хора като теб, които се гордеят с това, че по цял ден клечат в енциклопедията и чакат да местят имената на новите статии. --Ivanko 10:07, 21 ноември 2006 (UTC)
Изплъзваш се от въпроса. :-) Освен това нарушаваш У:НЛН. Искаш ли да ти обясня защо е въведено? Защото ако почнеш да обиждаш другите редактори, диалога и желанието за сътрудничество изчезват, което е контрапродуктивно. --Daggerstab 10:12, 21 ноември 2006 (UTC)

Аве и на тебе, Бруте, аз преместих страницата (можеш да го видиш и в историята). Ако искаш да няма пояснения, ще трябва да отидеш до Гърция и до някои други страни и да ги убедиш со кротце, со благо и со малко кютек да си сменят името на службата. Когато има съвпадък на имена, то се налагат скоби, запетайки и разни други препинателни знаци. -- Златко ± (беседа) 10:44, 21 ноември 2006 (UTC)

Името на статията, което е най популярно е добре да се запзи в оригинал, още повече, че е българско и към него ще има много препратки. Не е зле да го имаш предвид това, вместо да местиш всяка нова статия като алтав. Да не говорим, че самото именуване на статиите със скоби, говори за мисловната импотентност създателите им. --Ivanko 12:08, 21 ноември 2006 (UTC)
Без лични нападки, моля. Ако се наложи да го повтория трети път... --Daggerstab 12:16, 21 ноември 2006 (UTC)
Ок. Да допълня още нещо. Ако трябва да сме абсолютно точни трябва да има статия Национална разузнавателна служба, в която да пише най-общо за дейността на подобна структура, пояснителната страница да няма, а да има една категория в Държавно устройство, където да се събират такива страници. В случая нямаме споделяне на имена, защото и двете се казват по различен начин, а е добре краткото име да се запази за българската институция, защото представлява интерес и е често срещано. Другото е формалност. --Ivanko 12:44, 21 ноември 2006 (UTC)