Беседа:Евгений Босилков

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Jump to navigation Jump to search

Хвалебствия[редактиране на кода]

Има много неща, които по-скоро приличат на хвалебствена биография, отколкото на статия с НГТ. Майор Деянов 15:04, 29 август 2006 (UTC)

Май в основата си статията е копирана оттук.--Daggerstab 15:08, 29 август 2006 (UTC)
Източникът е ясно написан. А ако трябва всяка дума да се доказва, то ситуацията би била много смешна. Най- справедлив е принципът: "Ако някой може да докаже, че написаното не е вярно, да го докаже!". Само съмнения не са достатъчни, нали "невинен до доказване на противното"!...--Потребител:Carmel 8:08, 31 август 2006 (UTC)
Да си чувал нещо за the burden of proof? Както и да е, статията е:
  • копирана от другаде, което означава че тя ще бъде:
    • изтрита, или
    • пренаписана, така че да не си личи.
  • пристрастна и неенциклопедична и грябва да бъде пренаписана, за да отразява неутрална гледна точка. Това включва и проверими източници за някои от твърденията. --84.22.0.13 06:58, 31 август 2006 (UTC) (не съм логнат, но аз съм Daggerstab)

Твърдения без източник[редактиране на кода]

Премествам тук твърдения без посочен източник:

Едновременно с това обаче, Евгений Босилков изявява и по-тъмната страна на лчиността си - той е запомнен от жителите на Бърдарски геран със суровия си аскетизъм в обучението на поверените му деца, който понякога дори граничи с жестокост. На отправените му забележки от училищното настоятелство и родители, Евгений Босилков отговярял, че отговаря само пред Бог и на хората не е дадено да го съдят.

След 1947 г., когато политическата опозиция на правителството на ОФ е почти ликвидирана, властта се насочва срещу Католическата църква.

Той е арестуван по скалъпени обвинения в шпионаж и създаване на конспиративна организация.

Спас Колев 12:56, 25 февруари 2008 (UTC)