Беседа:Елизабет Тейлър

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Брой снимки[редактиране на кода]

В настоящия си вид статията изглежда като все едно е от фен сайт. Моля намалете броя на снимките, повече за възприетите правила за илюстриране можете да прочетете тук --Ket (беседа) 09:02, 1 юли 2017 (UTC)

Да, видях, че сте създали накрая раздел "Галерия". Включих в него характерни снимки на известната актриса. Най-популярните ѝ снимки, отразяващи възлови моменти или върхови постижения в кариерата ѝ, оставих в съдържанието. Всяка снимка съм пояснил с преведен и редактиран текст от различни източници. Добавих в галерията Ви и раздел "Памет" и то само с 2 снимки. Добавил съм в статията и текст, не само снимки. Ако желаете, може да добавите допълнителен текст, ако ви се струва малко текстът в сравнение със снимките. Ако не Вие, може да го направи и друг потребител. Така статията ще стане по-пълна както откъм илюстрации, така и откъм текстово съдържание. Желая ви успех! 85.130.23.126 01:51, 3 юли 2017 (UTC)

Трябва още драстично намаление на снимките. Щом има Галерия, почти всички трябва да са там.
В статиите не се слагат вътрешни препратки към други уикипедия, за това има МЕП. --Rumensz (беседа) 09:03, 3 юли 2017 (UTC)
В основния текст остават снимките на най-известните роли - Глория Вендроуз в „Бътерфилд 8“ (1960) – Оскар за най-добра женска роля и Клеопатра с Ричард Бъртън. Те са разположени непосредствено до текста, който илюстрират. Чете се текстът и веднага до него се вижда снимката, която го пояснява. Също и в раздела "Личен живот" снимки на само трима от 7-те съпрузи не са много в случая - те се отнасят именно за този раздел. В раздела "Здравословно състояние и последни години" е добре да има поне 1 снимка и това е последната известна снимка на актрисата от 1986 г. Останалите отиват в галерията, макар че звездата от Алеята на славата е по-добре да е до текста - за нея се говори още отначало в резюмето. Но нека и тя да е в галерията, щом така Ви изглежда по-добре.
Там, където има препратки към чуждоезични уикипедии, е за улесняване на читателя с допълнителна информация за съответната личност, произведение или термин, поради липса на такава на български език. Естествено, че е най-добре да има такива статии в българската уикипедия, на родния език, но за съжаление тези на чужди езици са повече и по-пълни.
Пътят към решаване на проблемите е добавяне на допълнителен текст в статията и създаване на нови статии, именно чрез използване на насочващите препратки към други уикипедии, например чрез превод от чужди езици или от други източници. Така българските статии ще станат по-пълни както откъм илюстрации, така и откъм текстово съдържание. Но само текст без илюстрации или с такива, отделени почти всички някъде накрая, прави четивото скучно и отегчително.
Благодаря Ви за разбирането! 85.130.23.126 21:34, 4 юли 2017 (UTC)
И аз Ви благодаря и за приносите, и за влизането в дискусия как да направим Уикипедия по-добра. Правилно сте схванали идеята, че за разширяване на текста е добре да се ползва наличен материал от чуждоезични уикита, но това не значи читателят да се препраща към тях в текста. Който знае езици, може свободно да щракне отстрани на чуждоезичните версии (МЕП - междуезикови препратки). Това, което имаме като възражение с колегата Потребител:Rumensz касае стила на оформление. Уикипедия е в днешния си вид благодарение на спазването на някои правила, които са достъпни за всички на помощните страници (между другото, ако се бяхте регистрирали, те са посочени в стандартното приветствие към новодошлите). По конкретния проблем за броя на снимките помощната страница е тази, както Ви посочих по-горе. Разбирам, че желанието Ви е да обогатите статията, но по-добре е да прибавяте снимките тогава, когато текстът вече е написан.--Ket (беседа) 07:37, 5 юли 2017 (UTC)