Беседа:Елън Г. Уайт

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия

Статията очевидно е написана от небезпристрастен автор, вероятно член на Църквата на Адвентистите от Седмия Ден. Сред последователите на адвентизма въпросната Елън Уайт има статут на неопровержим пророк, а творчеството ѝ се приема наравно с текстовете от библията, което би обяснило премълчаването на някои биографични и исторически факти. Преопръчвам да се направи превод от статията в английската версия на Уикипедия, особено главата "Аргументи За и Против валидността на творчеството на Елън Уайт", за да се внесе обективност в изнасяните факти. --Коментар на анонимен потребител с адрес 87.126.31.18 (Беседа • приноси).

А защо ти не се заемеш? --Daggerstab 14:45, 17 август 2006 (UTC)[отговор]

За да внеса и различна гледна точка, добавих линк към един богословски изследователски проект, насочен критично към Елън Уайт. В тази статия няма грам енциклопедизъм. Статията най-малко трябва да представя позицията както на привържениците на Вайт, така и на критиците и.--Предният неподписан коментар е направен от Kalinvv (беседа • приноси) .

Този линк няма много общо с "богословие", а по-скоро с опита на една група от разочаровани адвентисти да представят Елън Уайт в негативна светлина. Към тази група от хора се числят предишни нейни почитатели, които са разбирали писанията й като основен мащаб за вярата, почти наравно с Библията, ако не и над нея. Очевидно не са разбрали смисъла и целта на нейните писания... усмивка --Илиян 10:01, 22 юли 2007 (UTC)[отговор]
Драги Илиян, това е енциклопедия. Енциклопедията описва различните гледни точки, безпристрастно и не се произнася по спорни въпроси. Енциклопедията не е място за дискусия. Правилният подход към такава статия, за която има различни становища е да се представят равностойно както възгледите на привържениците и, така и възгледите на противниците и. Факт е, че с изключение на адвентистите, никоя друга християнска общност не приема Елена Вайт за пророк и поради това критиците и, които са мнозинство, заслужават да бъдат отразени поне в половината от статията.--kalinvv 19:50, 17 август 2007 (UTC)[отговор]

Връзката към сайта, която е поставена в статията за Елън Уайт под заглавие критика Критика, не отваря сайта, а само първата страница. Можете ли да презаредите линка или да проверите защо не отваря останалите страници? --Предният неподписан коментар е направен от Joshua (беседа • приноси) . (00:40, 25 август 2007)

Някой беше сложил наклонена черта в края на адреса. Сега май работи. --Daggerstab 07:47, 25 август 2007 (UTC)[отговор]