Беседа:Жени Калканджиева

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Евгения или Жени[редактиране на кода]

Госпожата отдавна вече не е девойче, нито пък фолкпевица, че да се представя пред обществото с умалително име. При това е бизнесдама с нелош бизнес. Нека да я уважаваме все пак, а не да фамилиарничим. --Elkost (беседа) 21:28, 25 юли 2013 (UTC)

Написал съм *по-известна като*, а не *с галено име/прякор*. Виж тук и тук, да речем. Хубаво е да сме гъвкава част от вселената Уикипедия и да представяме личностите така както са известни на света. Малцина сигурно познават Джо Байдън като Джоузеф – затова и се използва по-популярното нарицателно. :-) Преди време по подобен начин преместих статията за Тити Папазов.--Rebelheartous (беседа) 22:44, 25 юли 2013 (UTC)
И за него е същото - хората след определена възраст искат да бъдат възприемани сериозно, не им харесва непознати да ги наричат с прякори или галени, умалителни и изобщо фамилиарни имена. Още повече пък хора като него, кандидатирали се за кмет на милионна столица. Някакъв американец го бе казал най-добре: За човека е най-важно името (защото олицетворява неговото достойнство). --Elkost (беседа) 15:14, 27 юли 2013 (UTC)
Коя е тази определена възраст? :-) Тук не е въпросът как бихме се обърнали към Калканджиева, ако я срещнем на живо, а че статията за нея е по-подходящо да възприеме най-често използваното ѝ име – Жени. И какво смяташ за другия американец на достолепна възраст, който се води Джо според Уики?--Rebelheartous (беседа) 10:17, 28 юли 2013 (UTC)