Беседа:Злати Кокарчоолу

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия

Аз съм потомка на братът на Злати войвода - Ганьо, който е бил знаменосец (байрактар) в четата на Злати войвода. Да ме извиняват написалият статията и цитираният от него Никола Ферманджиев, но някои факти не са точни.

Злати войвода е роден в село Струпец, сливенско. Наистина е бил хлебар. Бил кротък човек.

Имал много красива годеница, която много обичал. Турците я изнасилили, гаврили се с нея и я убили. Това накарало Злати да хване гората и да стане войвода на чета.

В битката, в която загива, загиват и четниците. Брат му Ганьо, байрактарят, по чудо се спасява. Успява да стигне до село Къдиево, където в крайна сметка се установява.

Rumibumi (беседа) 19:27, 28 юни 2019 (UTC)[отговор]

За пореден път пиша и не разбирам причините, поради които изтриват моите уточнения, при условие, че съм истински източник (най-точно - потомка на свидетел), а не предположения на непознат и незапознат с биографията на Злати войвода човек.

Злати е роден в село Струпец, сливенско. Не е имал жена и деца. Имал е годеница, много красива, която е била изнасилена и убита от турците. Затова той става хайдутин, въпреки че по природа е бил кротък човек.

При голямо сражение между неговата чета и голяма турска потеря, загиват и всички четници с изключение на един - брат му Ганьо, който е бил байрактар на четата.

Изтриете ли още веднъж написаното от мен, ще смятам, че сте пристрастни и криете нещо, което не искате да се разкрива (което би било доста странно за събития, случили се преди повече от 200 години). Rumibumi (беседа) 04:49, 29 юни 2019 (UTC)[отговор]