Беседа:Иван Добрев (тюрколог)

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия

Изтриване на статията[редактиране на кода]

Лицето което е обект на статията се опитва да я изтрие против правилата на енциклопедията и без конкретна и прецизирана мотивировка. Понеже аз съм започнал изработването на тази статия в българската Уикепедия, защото преценявам дейността и личността на проф. Добрев като значими, не желая тя да се изтрива. Ако прф. Добрев има конкретни забележки по текста, моля да ги коригира. Ако някой редактор е забелязал неточности, моля да ги посочи тук, или сам ги отстрани. Ако някой има друго становище, моля то да се изложи тук и да бъде обсъдено. Резултатът да се постигне с демократично гласуване на редакторите. Ако някой не е съгласен с резултата да обжалва пред администраторите, какъвто е реда. Моля да гласувате за или против изтриването на статията. Дотогава статията моля да бъде заключена. Благодаря ви. Jingiby (беседа) 12:51, 6 октомври 2013 (UTC)[отговор]

ПП Тук прехвърлям написаното от потребителя проф. Добрев на мястото на статията, което аз премахнах, като недопустимо. Само да отбележа, че коментарът не беше подписан по надлежния начин.

Бързо изтриване: Аз съм Иван Добрев, тази неграмотно съчинена бележка изобщо не отговаря на действителността, тя не ме представя, а очерня и обижда, не желая тук да се пише за мене по този начин!!!

Статията очевидно трябва да остане. Но информация за живи хора без източник се трие моментално. --Мико (беседа) 13:01, 6 октомври 2013 (UTC)[отговор]

Преместено от Потребител беседа:Алиса Селезньова:

Едно списание има намерение да публикува научната ми биография и списъка на публикациите ми, но поставя условието те да не са публикувани на друго място, включително и в Интернет. Молбата ми е да изтриете тази бележка за мен за около месец, а след това аз сам ще сложа пълната си биография с цитиране на статиите и книгите ми, много Ви моля! --Предният неподписан коментар е направен от Проф. Добрев (беседа • приноси) .

проф. Добрев: В този изключително деликатно-сложен за мене момент, очаквам разбиране и съдействие от редакторите и заинтересованите потребители. При това тази бележка е невярна като фактология, защото от 2009 г. аз не съм вече във Военна Академия, няма я монографията ми от 2011 г., турско-българският речник и др. Съжалявам, но не зная как да се подпиша.

Глупости подкрепени некоректно с некоректни източници[редактиране на кода]

Негов е първият у нас научен превод на Корана на български език.

Това изречение е „подкрепено" с нещо написано от някой си на някакъв сайт. И абсолютно не е вярно. Първият научен и най-добър превод на Корана до момента е на арабиста проф. дфн Цветан Теофанов, превел от оригинал. Ето тук може да се прочете.

Най-голямото постижение и заслуга на проф. Добрев пред българската наука е преводът му на най-обемистия засега текст на прабългарски език — Надписът на княз Боила от Златното съкровище от Наги Сент-Миклош.

Това изречение е „подкрепено" с препратка към сайта на известна електронна книжарница, която рекламира продаваната от нея книга на обекта на тази статия. Там нищо е подкрепя глупостта съдържаща се в това изречение.

Проф. Иван Добрев е от изявените в последно време изследовател на езика на прабългарите.

Това изречение е „подкрепено" от препратка към личен сайт на обекта на тази статия. Препратката е към една статия на проф. Добрев (БЪЛГАРО-РУМЪНСКИЯТ НАДПИС ВЪРХУ ГОЛЕМИЯ КАМЕНЕН КРЪСТ ОТ СЕВЕРНА ДОБРУДЖА). В случая „от изявените в последно време" е лично мнение на редактора написал това изречение в Уикипедия.

Познат почерк:-).--Чигот (беседа) 18:18, 6 март 2014 (UTC)[отговор]

Подкрепям премахването на всички посочени пасажи. Източниците са несигурни, а самохвалството - недопустимо. --Пища Хуфнагел (беседа) 18:54, 6 март 2014 (UTC)[отговор]