Беседа:Калиграфия

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Статията Калиграфия е част от един или повече проекти:
Оценка Важност Проект
Статия от клас B Клас B Липсваща статия Малка Symbol a class.svg 1000 статии: подобряване на 1000 основни статии с универсална значимост.

Кандидат за избрана[редактиране на кода]

Мисля, че вече става за избрана. Темата е интересна и сравнително непозната, има какво да се научи. Превод е от английската и руската, но има променена структура и са добавени български калиграфски стилове. Има сериозни източници, дори два на български.--Ket (беседа) 20:00, 20 юни 2014 (UTC)

Не виждам някакви възражения и пристъпвам към номиниране--Ket (беседа) 15:30, 27 юли 2014 (UTC)

източно-азиатски?[редактиране на кода]

Според Официален правописен речник на българския език, 2012 г., прибл. 70 000 думи/прибл. 90 000 словоформи, 676 с., издателство Просвета, София, се пише „източноазиатски“. Не знам дали има изискване за граматично вярна статия, за да е избрана, но тук определено не е спазено. Освен това за отделните източноазиатски калиграфии (а и за някои други) има отделни статии на други езици, което би трябвало да бъде отразено в статията, макар и с препратки към несъществуващи статии на български. За протокола: владея английски, немски и руски език със съответни сертификати за ниво C2 и имам магистърска степен от СУ „Св.Климент Охридски“ по японистика. Xakepxakep (беседа) 11:48, 19 август 2014 (UTC)

Благодаря за корекциите. Статията престоя като кандидат за избрана от 20 юни до 10 юли, а самото гласуване беше от 27 юли до 10 август. То не предизвика почти никакъв интерес, но все пак завърши, макар и с минималния необходим брой гласове. Така че намирам сегашната критика за закъсняла. Въпреки това тя е основателна, защото със сигурност избраната статия трябва да е граматично вярна. По отношение на поставянето на препратки към несъществуващи статии аз лично се въздържам да го правя, въпрос на вкус.--Ket (беседа) 14:27, 19 август 2014 (UTC)