Беседа:Кино (пояснение)

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия

Колега Хари, промените трябва да се правят след мислене! Списък Кино не може да е част от Категория:Кино. Той е просто остатък отпреди категориите, обречен да изчезне, след категоризиране на това, което още е в него.

Или, да се преправи Уикипедия - Начална страница вместо към списък Кино да сочи към Категория:Кино. Списък Кино да влезе в нея, преименуван на Несортирани. Докато въобще изчезне.

Тоест, докато някой не пипне Уикипедия - Начална страница това, дето аз направих е най - смислено. Просто си зададох въпроса - като понаписах за Андрей Рубльов, ще ли го някой намери някакси, без търсачака?

И взех да редя.

(--ИнжИнера 08:51, 6 окт 2004 (UTC))

Е, съжалявам, че е станало така. За мен категориите не са просто препратки и начинът, по който си използвал тук тази категория, си е малко странен. --Хари 09:51, 6 окт 2004 (UTC)

Това е просто временна кръпка. Не са, ама аз не мога да променя Уикипедия - Начална страница вместо към списък Кино да сочи към Категория:Кино. Затова препращам, *** временно ***, докато Админите оправят нещата.


Предполагам, няма спор по политиката списъците да се чистят постепенно, и да останат само категориите? (ИнжИнера 10:11, 6 окт 2004 (UTC))

Няма спор. Списъците не са гъвкави, затова мисля, че всички са единодушни да ги заместим с категории. --Хари 10:13, 6 окт 2004 (UTC)

Тук нямаше ли повече информация за това как е възникнало киното, мисля, че беше във Франция, двама братя се сетили за това и прожектирали в някакво кафене. Това го бях чел тук, но къде е изчезнало? --In-cognito 15:57, 31 август 2006 (UTC)[отговор]

Тотално преработих ВСИЧКИ страници за киното, прехвърляйки информация между тях защото не отговаряха на съдържанието си. Текстът не е мой, но го форматирах, изчистих, подредих. Все още не съм оправила страницата за Люмиер, която всъщност нямаше никаква информация за тях. --Радостина 15:31, 15 април 2007 (UTC)[отговор]

Мисля, че не е правилно определението "сграда, в която се показват филми", а по-правилно ми се струва мястото, където се излъча (кино)филма, защото има примерно лятно кино (за това писах преди малко в беседата за киносалон) или примерно подвижно кино (за това нещо специално ми се искаше да добавя картинката [1] в статията за киносалон, която я има в английската версия на уикипедия). --Николов 13:16, 20 февруари 2011 (UTC)[отговор]