Беседа:Комунистическа съпротива във Вардарска Македония

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Максимално се постарах да отсртаня фантастичните елементи в статията, но всичко отнасящо се до въоръжената дейност на НОВМ е писано по Югославски източници и е много хлъзгаво. Ще е интересно да се проследи числеността на тези батальони, бригади, дивизии и корпуси и етническия им състав. По моите наблюдения, със сигурност не отговарят на числеността в армейските части, а мнозинството партизани до края на '44-а са сърби и косовари. Инак, ако някой прочете откровени глупости - направо да трие. Ухилен съм --Подпоручикъ 07:36, 24 декември 2010 (UTC)

Ами проблемът е точно като при нашата НОВА - всичко това са просто страшни глупости, но няма нови изследвания. :-) --Мико 11:26, 24 декември 2010 (UTC)
Пфу, да. :-) Ще разгледам какво има в книжлето "Кои беа партизаните.." и по МАНУ енциклопедията, че там са си директно написали как разните НОМО-та, бригади и т.н. са съставени от чехи, сърби, черногорци, шиптари и всякакви други, но почти без макета. Ухилен съм --Подпоручикъ 12:26, 24 декември 2010 (UTC)

Неутралност[редактиране на кода]

Не съм убеден, че самото заглавие е израз на неутралност. С него се приема, че някой се е освободил от нещо. Ясен е идеологическият прочит, но дали това е неутралният? Akeckarov 16:34, 8 март 2011 (UTC)

Мисля, че нещо от рода на "Комунистическа съпротива ..." е по-подходящо.Simin 10:01, 13 март 2011 (UTC)
Направо местете както смятате, че е най-удачно. --Подпоручикъ 11:02, 13 март 2011 (UTC)