Беседа:Криеница

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Царски път[редактиране на кода]

Имам преки спомени от недалечното минало за тази игра и че имаше понятие „царски път до ?10?“. Само че не съм 100% сигурен кога се използваше. Мисля, че това се викаше, когато жумящият не може да открие последните няколко човека и вече на всички им е писнало. :-D Ако някой има информация по въпроса нека сподели. --Webkid 18:18, 11 февруари 2006 (UTC)

Добре е всеки да напише как му е известна на него играта като постави в скобки някаква география.


А и искам да направя категория детски игри, но не знам как става - нещо не се получава от само себе си като сложа категория детски игри отдолу. Мико Ставрев 18:27, 11 февруари 2006 (UTC)

География не знам дали е удачна, направо махала ще трябва да се напише. За царския път може би съм се объркал. Категории се добавят с Категория:Име, което се поставя в долната част на статията, преди междуезиковите връзки. После е нормално (след като запишеш версията) линкът да е оцветен в червено, защото в страницата на категорията няма текст. Ролята на категориите всъщност е да се създаде структура на всички статии. Така че Категория:Детски игри трябва да се върже с поне още една категория и това трябва да бъде нейната родителска категория Игри. За да стане Категория:Детски игри подкатегория на Категория:Игри, като се щракне тук трябва да се напише Категория:Игри. Опитай сам, много е лесно! Ако нещо не се получава, кажи какво не е наред. --Webkid 18:40, 11 февруари 2006 (UTC)

Нещо не ми се получава - излиза ми че това е предварителен преглед, а не записана страница - вкарах вече кър и криеница, но продължава да е червено. Мико Ставрев 18:52, 11 февруари 2006 (UTC)

А и за царския път, май и ти си прав - нещо съм забравил - представяш ли си! Мико Ставрев 18:54, 11 февруари 2006 (UTC)

Ами продължавай да се опитваш да запишеш „Категория:Игри“ на Категория:Детски игри, понякога се случва сървърите на Уикипедия да не работят както трябва. Ако натиснеш Съхранение и ти каже, че това е предварителен преглед, пробвай пак; максимум на 3-ия път трябва да стане. --Webkid 18:57, 11 февруари 2006 (UTC)
Мико, една стара потребителка те изпревари; най-добре щеше да бъде ти да направиш категорията и да разбереш наистина как става тази работа, но нейсе. Ако нещо за Уикипедия не ти е ясно как става, можеш да ме потърсиш тук. --Webkid 19:07, 11 февруари 2006 (UTC)
Да бе видях. Благодаря. Нещо системата с категориите не я разбрах и тва си е. Явно съм стар вече. Мико Ставрев

Спукано гърне[редактиране на кода]

Това с грешката на търсещия или не е вярно, или по мое време в наше село го играехме различно.

Ако жумящият кажеше грешно име и даден играч се заплюе - грешката си е на жумящия! Ако докато открития играч още тича и жумящия се поправи - заплют е. А „спукано гърне“ беше когато трети играч издаде скривалището на неоткрит играч (най-често последният заплют от жумящия с цел да стане предпоследен). Останалите викат „спукано гърне“, за да обявят преждевременно прекратяване на играта поради измама. -- Златко ± (беседа) 23:38, 23 октомври 2006 (UTC)

Да и това беше...май. Оправяй.--Мико Ставрев 06:24, 24 октомври 2006 (UTC)