Беседа:Криптография

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия

Криптография[редактиране на кода]

theory[редактиране на кода]

Теорията е много интересна, много по-интересна от практиката, и много по-дълга за четене теоретическата криптография. Но аз не видях в статията особено по темата.

practice[редактиране на кода]

Както за теоретичната криптография, така и за практическата има наръчници и четива. Макар тези вторите да са от секретно естество.

Някои теми у нас[редактиране на кода]

Включих се в статията, заради ситуацията с хипер щастливи Станишевисти на базата на

Удостоверяващ протокол Transport Layer Security (TLS) минимум и Елена от Троя.

минимумът, по принцип е достатъчен само за ученическо пътуване, но не е достатъчен дори за пътна транспортна мрежа, а е неприемлив там, тоест в съвременността в инфраструктурата с коли, други транспортни средства и съобщения, се ползват множество протоколи. Особено при самолетите този минимум води до щети както на машината, така и за живущите под трасето при неползването на професионални нива на протоколите (това е обичаен проблем за бг), което е и причината за проблемите с машините, граждански и други.

practice[редактиране на кода]

Не разбирам както негативизма към криптографията, която е действително трудна наука, така и приемането, че това е нещо отегчително, понякога всъщност е интересно, особено в областта на компютърите, иначе проблеми като горния са действително странни. Как някои заради масовоте незнание на криптография или насаден негативизъм взимат минимално протоколно ниво с троянските си коне, и после дори искат computer/netwroks service? Такъв не може да има, този социалистически swagger и заети позиции на ключови места могат да заблудят само тези които не са образовани в областта. Или просто нагло твърдят, че на хората "не им се занимава" или че "са получили съгласие или одобрение, което не са", тоест няма протоколен отговор на тези непрекъснати заявки за услуга. (Ultra) --84.40.110.119 10:04, 4 октомври 2021 (UTC)[отговор]

Моля, ако използвате беседите (или дори ако добавяте нова информация), старайте се текстът да бъде относително разбираем. Ясно е, че българският език не Ви е роден. Това, обаче, не може да бъде оправдание. След като не владеете езика на добро ниво, то би трябвало да се досетите, че не е добра идея да добавяте обемисти текстове, от които нищо не се разбира. Благодаря! --Ted Masters (беседа) 11:10, 4 октомври 2021 (UTC)[отговор]