Беседа:Лионел Меси

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Най-добрият футболист в историята на футбола.[редактиране на кода]

Цитирам: "Считан е от мнозина за най-добрия футболист в историята на футбола." Все пак държа да припомня на тези "мнозина", че в историята на футбола има един футболист, наречен Пеле, който е единственият трикратен световен шампион, при това за първи път - когато е само на 17 години. Dino Rediferro (беседа) 13:30, 20 декември 2015 (UTC)

В посочения източник като негови съперници за определението „най-добрият“ са посочени именно Пеле, както и Марадона, Кройф, Кристиано Роналдо, Джордж Бест и в по-малка степен де Стефано, Еузебио, Пушкаш, Бекенбауер, Платини, Роналдо и Зидан. Мисля, че формулировката е окей, макар че при такъв списък с кандидати може би е по-добре на всички да напишем, че са считани от „някои“ за най-добрите в света. Колко световни титли има Меси не е единственото определящо нещо, защото Пеле няма спечелени шампионски лиги и времената са несравними (Меси играе в по-слаб национален отбор отколкото Пеле, но за сметка на това в по-силен клубен). Алтернативна формулировка, за която се сещам, е „Считан е от мнозина за най-добрия футболист в историята на футбола, редом с Пеле, Кройф, Кристиано Роналдо и Джордж Бест“. Коя ти харесва повече? --Лорд Бъмбъри (беседа) 15:24, 20 декември 2015 (UTC)

Всъщност проблемът е точно в думата "мнозина", тъй като навежда на мисълта. че мнозинството от най-общо казано анкетираните считат така. Това може и да е вярно понастоящем, но тогава означава че това мнозинство поради недостатъчната си възраст няма как да има физическата възможност да е наблюдавало и двамата, относно кариерата на Пеле видеоматериала за съжаление не е кой знае колко. В тази връзка, когато по терените се подвизаваха Марадона и Платини например и имаше все още достатъчно живи специалисти гледали и Пеле не помня някой да поставяше под съмнение неговото първо място. Накратко - "някои" е определено за предпочитане. А че времената са несравними съм абсолютно съгласен, именно поради което аз лично никак не обичам подобни класации, макар и да има някои обективни критерии, по които да може да се съди. Една от идеите, с които се правят със сигурност е, за да има с какво фенската маса да "си чеше езика". :-) Dino Rediferro (беседа) 19:20, 20 декември 2015 (UTC)