Беседа:Мадан (село)

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия

Г-н Цветан Петров - Цитирайте източниците на Вашите твърдения !--Предният неподписан коментар е направен от анонимен потребител с адрес 79.124.57.123 (беседа) 12:43, 15 май 2017‎ (проверка)

Г-н Цветан Петров- цитирайте източниците за Вашите твърдения за : 1. Местоположението на земите на с.Мадан в месттноста "Златия" 2.Географското отстояние на селото от р.Огоста и 3.За произхода на името на селото./Вижте публикуваната Уйкипедия за гр.Мадан в Родопите/!! От ДИМТОД--Предният неподписан коментар е направен от Димтод (приноси • беседа) 10:36, 16 май 2017 (проверка)

МАДАН[редактиране на кода] За името на с.Мадан , обл.Монтана. Единствения документ за името на селото е от турските архиви на Видинския санджак от 1576 год.дето селото фигурира под името "Медан". Останалите версии са от предания /легенди/ , предавани от поколение на поколение. Знаем , че легендите нямат автор, поради което подлежат на тълкувания. Приемливо е името на селото да е свързано с понятието "Мадан" т.е. "руда", а също така и с понятието "мадани" , което означава древни приземни леярни за топене на руда. Ако някой знае други достоверни източници за името на селото, то моля да бъдат публикувани !--Предният неподписан коментар е направен от Димтод (приноси • беседа) 09:48, 7 юни 2017 (проверка)

Уикепедия е енциклопедия. Енциклопедиите не боравят с предположения, а с проверими източници - дори и за произхода на легендите, това трябва да е описано в източник, който може да се посочи и провери. Засега няма достоверни източници за името на селото, затова не са и публикувани. Предположенията и догадките са за личните блогове. Подписването става с --~~~~ и показва уважение към хората, с което разговаряте. В провитен случай се вижда, че някой е написал нещо, но кой - трябва да се проверява в историята на беседата. -Vodnokon4e (беседа) 13:42, 7 юни 2017 (UTC)[отговор]

Източник :20.01.2013 21:31 - Мадан - късчета от далечното (и не чак безумно далечното) тракийско минало Автор: zelas Категория: Други Прочетен: 2413 Коментари: 0 Гласове: Последна промяна: 20.01.2013 22:25 Мадан - късчета от далечното (и не чак безумно далечното) тракийско минало Автор: kleotemidaЗа далечното минало на Мадан знаем твърде малко, но ако съдим по следите от старото рударство, виждаме, че едни от първите обитатели тук са били траките. Названието “Мадан” е от по-късен период и е свързано с рудодобива.

Източник :20.01.2013 21:31 - Мадан - късчета от далечното (и не чак безумно далечното) тракийско минало Автор: zelas Категория: Други Прочетен: 2413 Коментари: 0 Гласове: Последна промяна: 20.01.2013 22:25 Мадан - късчета от далечното (и не чак безумно далечното) тракийско минало Автор: kleotemidaЗа далечното минало на Мадан знаем твърде малко, но ако съдим по следите от старото рударство, виждаме, че едни от първите обитатели тук са били траките. Названието “Мадан” е от по-късен период и е свързано с рудодобива. Източник :https://cartograf.wordpress.com/2012/12/.../списък-на-населените-места-във-област...

Повече за името на с.Мадан - не коментирам ! Чао !--Предният неподписан коментар е направен от Димтод (приноси • беседа) 11:22, 8 юни 2017 (проверка)