Беседа:Мегаигра

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Върнал съм линка водещ към статията за Божидар Димитров - художника. Също така по някаква причина корицата на списанието е докладвана като нарушаваща авторските права, ако някой може да съдейства за връщането ѝ ще съм благодарен.--Вилорп (беседа) 08:05, 9 януари 2020 (UTC)

@ symbol.svgВилорп: не се поставят в текста външни препратки. Препратките е добре да сочат към страница в самата Уикипедия - вътрешна препратка. Дори и да е червена, тоест все още да няма статия. Възможно е друг потребител да напише въпросната статия, което е от полза за Уикипедия.--Vodnokon4e (беседа) 08:12, 9 януари 2020 (UTC)
@ symbol.svgVodnokon4e: до де препратката мога да я изнеса, като забележки, но в случая като се махне става препратка към грешен човек. Евентуално да се сложи титла на съществуващата статия проф. Божидар Димитров или да се даде заготовка на другия Божидар Димитров (художник)?--Вилорп (беседа) 08:17, 9 януари 2020 (UTC)
@ symbol.svgВилорп: по-добре да стане препратка точно към Божидар Димитров (художник). И скоро да се надяваме да има и статия, ако има енциклопедична значимост. Така е по-правилно според мен. И после ще има пояснителна страница за Божидар Димитров - няколко човека с това име.--Vodnokon4e (беседа) 08:22, 9 януари 2020 (UTC)
@ symbol.svgVodnokon4e: Мисля че успах да го направя така. А по въпроса с изтритата корица каква е процедурата? сега видях че са ми и изчезнали още няколко снимки който съм качил, но само за корицата имам доклад.
@ symbol.svgВилорп: да, става. А за корицата - правилата за качване на изображения в Общомедия са доста строги откъм авторски права. Там админите са други и трябва да се комуникира с човека, който е предложил снимката за изтриване. Вероятно поради съмнения за лиценза за авторски права - ако ти не си носител на авторските права (художник, автор) за корицата или нямаш изрично разрешение от носителя на правата, едва ли ще можеш да я качиш. Идеята е, че не можеш просто да вземеш една снимка от интернет и да я качиш в Общомедия за свободно ползване - тя обикновено си има авторски права (освен ако не са изтекли по давност или не е пусната под лиценз, позволяващ свободната й употреба). --Vodnokon4e (беседа) 08:30, 9 януари 2020 (UTC)
@ symbol.svgVodnokon4e: От къде може да се провери кой я е предложил за изтриване. Иначе това е списание спряло да излиза преди 22 и просто съм снимал моята бройка. =/--Предният неподписан коментар е направен от Вилорп (приноси • беседа) 09:40, 9 януари 2020 (проверка)
@ symbol.svgВилорп: на самия файл трябва да има Nominated for deletion. Или в историята на файла. Можеш ли да дадеш линк към въпросния файл? Или име - да потърся? --Vodnokon4e (беседа) 08:48, 9 януари 2020 (UTC)
@ symbol.svgVodnokon4e: Става въпрос точно за статията в която коментираме - Megaigra-1.jpg, другите два изчезнали са Златна_никса_2013.jpg и Zalatna-nixa-2017.jpg--Предният неподписан коментар е направен от Вилорп (приноси • беседа) 10:16, 9 януари 2020 (проверка)
@ symbol.svgВилорп: не ги намирам. Виждам само червени препратки към тях - изтрити са.--Vodnokon4e (беседа) 11:23, 9 януари 2020 (UTC)
@ symbol.svgVodnokon4e: Благодаря, ще ги качвам отново ако успея да ги намеря някъде.--Предният неподписан коментар е направен от Вилорп (приноси • беседа) 11:11, 10 януари 2020 (проверка)