Беседа:Наказателен процес

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Защо всички линкове в правото трябва да са на руски, като почти никой днес не чете руски? На кого са полезни тези линкове? Нещо на български, тук-таме поне. --Alexd 00:30, 18 февруари 2012 (UTC)

Не можем да твърдим, че никой не чете руски днес, защото няма как да знаем. Може пък тези, които влизат да четат тази статия говорят предимно руски, а не на английски език. Отделно може да се поставят и линкове на английски език ако човек потърси--Ilikeliljon 13:44, 19 февруари 2012 (UTC)
Много е просто, но трябва да се знае, мисли и разсъждава и по темата. Българското право е континентално право, а британското - общо право. Българското право и процес е реципирано в голямата си част от руското след Освобождението. Правото е консервативна система и относително трудно се влияе от конюктурно-политически щения, особено от спонсорства на "правилно" новоизучили се в НБУ - бившето АОНСУ. --Предният неподписан коментар е направен от анонимен потребител с адрес 91.134.65.87 (беседа • приноси) 24 януари 2014‎ (проверка)