Беседа:Оранжев цвят

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Voyager - Filters - Clear.png

Смених изображението, защото то не илюстрираше цветовия диапазон, а даваше примери за тонални отклонения, което всъщност не го прави сгрешено. Не знам защо в английската Уикипедия са избрали този род илюстриране, но според мен трябва да се подменят илюстрациите за всички цветове. Настоящите са някакви хаотични квадратчета, които нито показват пълния диапазон, нито границите на цвета. Animsaj 07:49, 26 септември 2015 (UTC)

Може би защото в това преливащо изображение различни хора могат да видят различни цветове вкл. „червено“ в левия край и „жълто“ в десния а по средата да измислят още десетина търговски имена на някакви цветове. Не забравяй също така, че цветовете, които всеки вижда силно зависяг от екрана на устройството на, което го гледа и настройките му. На телефона ми примерно десният край на твоята картинка е ярко жълт с леки зеленикави оттенъци. --Сале (беседа) 08:44, 26 септември 2015 (UTC)
Color icon orange.svg
Бившото изображение, обаче, е още по-зле. В него има кафяво до почти черно, което, повтарям, е тонална стойност (тъмно-светло) и изобщо не дава яснота къде е цвета. Мен също ме изненада, че границите в дължината на светлината в двата края спокойно може да наречем и червено и жълто (което е изцяло погрешна наша преценка, защото дефиницията в nm е пределно ясна), но в крайна сметка като гранични стойности това не би могло да я другояче, така че в това не бива да има нищо обезпокоително. Ето защо смятам, че подмяната на изображенията е повече от наложителна. Animsaj 10:35, 26 септември 2015 (UTC)