Беседа:Патлейнски манастир (IX век)

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия
Тази статия е включена в Уикипроект История на България, чиято цел е създаването на висококачествени и достоверни статии, свързани с обогатяването за българската история. Ако желаете да участвате, посетете страницата на проекта, където може да видите списъка със задачи и да се запишете като негов участник.
В Тази статия е оценена като клас В.

Според мен е по-добра идея двете страници на манастира (9-ти и 20-ти век) да останат заедно. В противен случай страницата на съвременния манастир остава мъниче, но най-вече контрастът между важното културно значение на първия манастир от 9-ти век, и съдбата и междувременна разруха на съвременния, ще изчезне, а това е важен културен детайл. Двата обекта са на по-малко от 50м. един от друг. На практика и без това е липсвало накъде оригиналния обект да бъде разширен.

Според мен това са два обекта различни един от друг, макар и разположени в непосредствена близост. Не мисля че статията за съвремената сграда на манастира ще бъде мъниче, напротив. Просто трябва да се преработи. Доказателства за това е енциклопедията, която съм посочил като източик. В нея статиите са разделени, а манастирът от 20 век дори е посочен като почивен дом. Така е посочено и из указателните табели из резервата. --Izvora (беседа) 14:50, 3 юли 2016 (UTC)[отговор]
сега страницата на съвременния манастир не прилича на нищо :( ж. (беседа) 19:50, 8 юли 2016 (UTC)[отговор]