Беседа:Погром в Келце

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия

Спорна неутралност, без източници[редактиране на кода]

Обосновка на „Спорна неутралност“ и „Без факти“[редактиране на кода]

Статията ми мирише на спорна неутралност. „Най-големият погром“ може да е, ако са били няколко. Обаче в нея липсва „Вижте също“ или каквато и да е препратка по въпроса, че поляци са правили погроми (освен този) над евреи след Втората световна. А и за този, няма нито един източник посочен, че го е имало. Имайки предвид, как „да си репресиран“ е станало доходен бизнес, всякакви подобни ще ги гледам под лупа.
Тука не е форум! Локуми не се разтягат, пише се фактологически. --Николай Спасов 14:49, 28 май 2007 (UTC)[отговор]

Дискусия[редактиране на кода]

Статията (като информация) я има на няколко езика, аз добавих МЕП. На полски и руски цитира източници. Ако се сложи шаблон, че е превод на някои от тези и се преработи, може да остане, иначе честно казано във вида в който е, според мен е за триене...--Радостина 15:25, 28 май 2007 (UTC)[отговор]
  1. Уикипедия не е източник.
  2. България е все още свободна страна, където смеем и на евреите да искаме източници. Тоест, тука те са в общата редица, без привилегии. Права си, че така е за триене, ама аз не съм педерас и карам полека, може да си я оправят хората.
  3. Единственият (засега) у нас, който иска да установява истинноста на исторически събития със закон, е Волен Сидеров. Макар, че след шумотевицата за баташкото клане вече се съмнявам, че е единствен. Тука гледам сеир - какво ще стане. --Николай Спасов 15:58, 28 май 2007 (UTC)[отговор]

Длъжен съм да уточня нещо: 1. Основата на статията е превод от немската Wikipedia 2. Това , че не са посочени източници не значи, че събитията не са се случили или , че по-късно няма да бъдат посочени.

Апропо искам да добавя , че и в статията за батак не са посочени източници за Баташкото клане, но това не значи , че последното не се е случило. Нека най-накрая да приемем, че прилагането на източници е ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО, но не винаги веднага възможно и лесно. Целта на Wikipedia е даване на информация, а не даване на източници за информацията. --Предният неподписан коментар е направен от Oracle (беседа • приноси) .

Приеми, че си дошъл тука да спазваш, а не да ни учиш. Ако не ти се спазват изискванията - не пиши. И избягвай да пипаш оставени от друг забележки за изисквания, докато не са изпълнени. --Николай Спасов 07:00, 29 май 2007 (UTC)[отговор]

Изглежда хората като Николай Спасов много ги е грижа за правилата в Wikipedia, толкова ги е грижа, че не им остава време да напишат или преведат даже някоя статия. Без да искам да обиждам никой, Ники Спасов по-добре да се помъчи да обогати българската версия на енциклопедията, вместо да коригира и да се заяжда с хора като мен , които криво-ляво се мъчат да допринесат с по нещо и колкото им е по силите. Друг интересен факт е, че винаги когато става дума за евреите и евреиството някои хора стават много чувствителни. Например ще дам за пример статията за Георги Ифандиев, в статията за който са поместени доста неща не само без източници но и със спорна достоверност например, че книгите му били възпрепятствани от официалните власти. Никой от вас обаче не поиска статията да бъде обявена за статия със спорна достоверност и да бъде предложена за изтриване. Налице е двоен стандарт. Ако някой оспорва Холокоста и гонението на евреите, бива мълчаливо приеман. Но ако някои не оспорва Холокоста и гоненията над евреите започва да е заклеймяван и предлаган за изтриване. Не е много добър този подход. Апропо ако някои си мисли, че съм евреин-не съм, чист българин съм. --Предният неподписан коментар е направен от Oracle (беседа • приноси) .

( 2-ри път ) Приеми, че си дошъл тука да спазваш, а не да ни учиш. Ако не ти се спазват изискванията - не пиши. Избягвай да коментираш други участници, съсредоточи се върху статиите.
Ако имаш съображения по други статии, пиши по техните беседи или нанасяй уместни (за които можеш да посочиш източници) промени.
Нещата ще вървят по-бързо, ако кажеш колко повторения ти трябват, за да възприемеш нещо. Ще ти ги постна наведнъж. --Николай Спасов 08:20, 29 май 2007 (UTC)[отговор]

Вземам си бележка! Съсредоточавам се върху статиите си. Аз поне имам някакви статии, за разлика от други хора. Oracle