Беседа:Римски имена

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Странно изречение[редактиране на кода]

Въпреки, че отстъствието на трето име е било изключение от правилото, тъй като много от родовете в Рим, тъй като имат древен произход, всеки от тях имал по няколко. - това изречение е толкова омотано, че дори не мога съвсем да разбера какво се е опитал да напише авторът му; затова и не смея да го бутам. Ако някой може да го разгадае, моля да го оправи, защото в момента е някакъв граматически абсурд. Благодаря. --Христомир Раков 20:27, 1 януари 2012 (UTC)

  • Ако правилно разбирам контекста, "Отсъствието на трето име е изключение, тъй като много от родовете в Рим са древни и с по няколко имена" или "Отсъствието на трето име е изключение, защото много от родовете в Рим, поради древния си произход, имат по няколко имена." Поздрави, --Skl1750 00:28, 23 януари 2012 (UTC)
Да, май е така. Ами тогава моля те напиши единия от двата варианта (по твоя преценка) в статията, вместо обърканото "изречение", което стои там в момента. Благодаря. Поздрави, --Христомир Раков 20:45, 26 януари 2012 (UTC)


Боб?[редактиране на кода]

...Fabius от faba (боб)... Леко се съмнявам римляните да са знаели какво е това "боб", като се има предвид, че е донесен в Европа след Великите географски открития от Америка. В Средиземноморието са били известни нахут, леща, грах от бобовите растения, но те имат други латински имена.