Беседа:Сборяново

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Olympias, струва ми се, че поставяш литература в статии, без да е ползвана в тях. В У литература се поставя, не когато просто касае съответната статия, а когато е използвана за написването й. Иначе представяш ли си каква графа литература трябва да имат статии като Древен Рим или Византия примерно. Поздрави --Svik 03:50, 26 януари 2008 (UTC)

Добре, ще я махна тогава, щом не отговаря на принципа. Мислех, че е прието да се слага някое и друго заглавие. --Olympias 04:43, 26 януари 2008 (UTC)
Всъщност, ако трябва да се позова на посоченото от теб правило, тази литература послужи за редакцията "алиани-алевии", която аз направих в тази статия преди няколко дни. Така че, оставих две по-важни заглавия. Но ако смяташ, че наистина е лошо да ги има тези заглавия, махни ги, няма да се възпротивя.--Olympias 04:49, 26 януари 2008 (UTC)
Не, естествено, ако дадена редакция е предизвикана заради съответно заглавие и то се използва като позоваване или като сериозно проучване, касащето темата, естествено, че трябва да остане като източник. Идеята ми е просто да не се поставят самоцелно книги, свързани със статията. --Svik 04:58, 26 януари 2008 (UTC)