Беседа:Свара

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия

Тук нещата са излезли извън контрол, трябва някой разбиращ да прегледа всичко --Nad 19:53, 15 юни 2009 (UTC)[отговор]

Не съм играла никога такава игра, но като чета текста, нещо не е ясно:"7♣ е така нареченият "Чичи Лазо/Лари", "Шпок" , Йончев , Зико, Генчо , Чичак , Жокер и носи 11 точки. Те се прибавят към общия сбор на ръката, независимо от стойността и боята на другите две карти. Например ако ръката ви е 8♥ 9♠ 7♣ имате 20 точки" - по тази логика тези три карти би трябвало да правят 8+9+11=28 точки.--Darsie 07:55, 26 май 2010 (UTC)[отговор]

Статията има енциклопедична стойност.[редактиране на кода]

Страницата не е създадена от мен, но съдържанието има енциклопедична стойност. Не само това, тази игра е част от българската субкултура в средните училища. Поради своя характер, тази игра е разпространена само в България и няма статия на чужд език. Ако страницата бъде изтрита ще бъде изгубено знание, което рядко се разпространява писмено. Играта е изключително популярна и то от десетилетия. В много училища се налагат забрани за игри с карти поради много голямото разпространение на Свакрата и характерът и на нелегален комар.

Много е трудно да се намерят външни източници за тази игра, тъй като много рядко се правят изследвания за съвременната субкултура сред младежите. На практика, никой в България не се интересува от младежите и техните проблеми от ежедневието.

Както си прецените. Според мен изтриването ще е загуба на ценна страница.

Има статия за Субкултура, която е незначителна по обем. Там дори не е спомената. Както е показано „Сварката“ (някакъв местен сленг) има страница в Интернет, от която може да се научи за този субсубкултурен и субместен училищен феномен. Може да се направи като подстраница на Субкултура като Субкултура/Свара, щом е толкова важна, за което имам основателни съмнения. --Rumensz (беседа) 21:45, 9 февруари 2015 (UTC)[отговор]
Играта е буквално хазартна от типа на покерите. Мястото й не е в друг раздел. ОК, щом ви е толкова мерак, трийте. Да се трие е по-лесно отколкото да се пише. За пореден път се убеждавам колко е безсмислено човек да създава съдържание в Уикипедия. Барем поне малко да разбирахте идеята на тази игра или на специфичната роля, която тя има в живота на тинейджърите. Играта е типично българска, няма я по другите държави или на други езици в Уикипедия. Към тази игра има и по-сериозен проблем, който принципно не се коментира открито, а именно нелегален хазарт в училищата и то сред непълнолетни. Играта е значително по-проста от покерите, което я прави много по-достъпна. В същото време, основната стратегия е базирана на блъфирането, а не на някаква форма умения, както е в други подобни игри. Много по-разумно е страницата да не бъде трита, а да бъде запазена. Към страницата има интерес и доста хора са допринасяли за развитието й. Цитираната причина за изтриване е абсолютно неадекватна, защото страницата има енциклопедична стойност.
Може да има „стойност“, ако има и „История“ към тази игра, а не само измислени условия от група гимназисти енсусиасти. Къде е създадена, от кого, защо, къде се играе, има ли „турнир“, ..., с какво е свързана в обществен план, за да е част от общата субкултура.. ? --Rumensz (беседа) 10:07, 10 февруари 2015 (UTC)[отговор]
Ами вземи влез в категорията http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%8F:%D0%98%D0%B3%D1%80%D0%B8_%D1%81_%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8 и изтрий всичките страници, щом това ти е логиката. Всичките не отговарят на това условие. Аман от малоумници.

Съгласен съм, страницата не се различава от повечето в категорията си. Да не говорим, че има страници с много по-малко информация и много по-лоша организация. Този път мисля да не се трие.--Предният неподписан коментар е направен от TodorBalabanov (беседа (приноси • беседа) приноси)‎ 22:40, 10 февруари 2015‎ ‎ (проверка)