Беседа:Светлина

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Статията Светлина е част от един или повече проекти:
Оценка Важност Проект
Статия от клас A Клас A Липсваща статия Малка Symbol a class.svg 1000 статии: подобряване на 1000 основни статии с универсална значимост.

Извинете ме,но написаното в официалната статия за светлината няма нищо общо с нейната физическа същност.Това,което е написано е по-близко да медицинатанза виждането,като процес.Аз мисля,че статията за светлината трябва да съдържа физическа обосновка на светлината, възможно обяснение защо фотоните се пренасят от вакуума,каква е формата на това свободно електромафнитно поле. Тъй като моето мнение е твърде различно от общеприетото,то засега аз няма да го представям. Но се надявам някой да напише нещо,общеизвестно и общеприето.Може би по-късно аз ще изразя и своето мнение.--Предният неподписан коментар е направен от анонимен потребител с адрес 195.96.235.201 (беседа)

Светлината нямаше да носи това име, ако част от спектъра й не се възприемаше от ретината на човешкото око. Щеше да си остане просто електромагнитно излъчване. --Емил Петков 18:31, 14 декември 2005 (UTC)