Беседа:Солунски праисторически музей

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия

Телефонни кодове[редактиране на кода]

Кодовете тук изглежда са или за локално набиране, или въобще объркани. Телефонът на тоя музей конкретно съвпада с телефона на Солунски археологически музей -- вероятно нормално. Ще преработя шаблона Музей, така че да можем да слагаме телефоните директно в УД (също и сайта, подобно на шаблон Театър).
— Luchesar • Б/П 11:36, 3 февруари 2018 (UTC)[отговор]

Супер - мерси много. От друга страна май се помещава в Археологическия музей. Чудя се да я изтрия или да я слея с другия музей или?--Алиса Селезньова (беседа) 09:05, 4 февруари 2018 (UTC)[отговор]
Алиса, нещо такова бях предположил и аз с тези съвпадащи номера: може би изнесена експозиция, свързана с археологическите разкопки на носа Карабурнаки. Полезно ще е въобще да имаме статия за самия en:Karabournaki. Като бивша военна база, носът явно е една от проблемните точки на Солун. Изглежда от дълго време градските власти се опитват да получат правото да се разпореждат с тая част на града, като са имали всевъзможни идеи за развитието му, но военните не са много на кеф. Буквално тия дни изглежда най-сетне е било постигнато някакво споразумение, с уговорката, че военните можело да си получат обратно всичко при поискване. Още по-рано пък отделни части вече са били предадени във владение на частни собственици. Та не бих се учудил, ако въпросният музей—като изнесен—съществува на хартия, но така и не е бил реализиран на практика. Позната работа. :) Абе, накратко, много объркана история, но постепенно ще я разнищим.
— Luchesar • Б/П 09:54, 4 февруари 2018 (UTC)[отговор]
Искаш ли всъщност ти да започнеш статията за Карабурнаки? Имаш много повече опит от мен в писането на статии, затова знам, че ще се справиш по-добре. :-) Аз може после да помогна с разширяването.
— Luchesar • Б/П 12:44, 4 февруари 2018 (UTC)[отговор]
Лъчо, като гледам добре си го разнищил - мисля, че ще се справиш много по-добре със статията, а аз ще опитам да допълня.:-)--Алиса Селезньова (беседа) 17:02, 6 февруари 2018 (UTC)[отговор]
Абе, чак добре не знам дали е, но верно бех задълбал, та има логика да си се захвана сам. Оки, но наистина ще разчитам много на теб после да го направим действително хубаво :-)
— Luchesar • Б/П 23:12, 6 февруари 2018 (UTC)[отговор]