Беседа:Солунски фронт

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Доста субективно (да не ползвам по-звучни думи) е писано тук. Много от главнокомандващите са роднини, кръвно свързани, далеч по-близки от "шурей", но това не им пречи да са воюващи съперници. Да не споменавам, че по това време вече (както и вие сте писали) от месеци има стоварени части на Антантата и е ясно "неутрална" Гърция на коя страна ще застане. Немското командване спира българското настъпление (и елиминиране на фронта) с цел тук да се прехвърлят, колкото се може повече войски от западния фронт (с което да олекне на тях), който считат за най-важен във войната, както и да държат опонентите си заети. – Leadero (беседа) 14:42, 3 август 2017 (UTC)

Уикипедия е дело на своите редактори, един от които сте и Вие. Бъдете смели!--Ket (беседа) 08:14, 4 август 2017 (UTC)
...ако имате източници за твърденията си.--Мико (беседа) 08:30, 4 август 2017 (UTC)
Източници има, но за тази цел трябва да се чете чужда литература (в българската не знам, но ако е написаното в страницата..). Просто тезата изложена тук е меко казано смехотворна и може да бъде оборена от всеки чел и 2 реда за ПСВ. Знам, че мога да редактирам, избрал съм да не го правя, а вместо това да посоча неистините. – Leadero (беседа) 13:44, 4 август 2017 (UTC)
Както Ви радва. В такъв случай имайте предвид, че беседата не е форум и на нея се обсъждат единствено проблеми, свързани с подобрението на статиите. --Мико (беседа) 15:57, 4 август 2017 (UTC)
@ symbol.svgLeadero: тезата ви е интересна и ще се радвам ако редактирате страницата, като посочите съответните източници. Ако все пак не желаете да редактирате страницата може да опишете всичко тук, а пък друг редактор може да го добави.--Ilikeliljon (беседа) 17:15, 4 август 2017 (UTC)
Най-лесният според мен начин ще приложа - (Google: Royal relatives WWI), https://www.youtube.com/watch?v=prBa4GayExY , https://www.youtube.com/watch?v=N3IBjMAd9B0 , като във всяко видео са изброени книгите от които се черпи информацията (седмица по седмица е описана войната в тази поредица). Навярно има и други сайтове (като този например http://warfarehistorynetwork.com/daily/military-history/gardening-in-salonika-world-war-i-in-the-balkans/), но не знам колко ще са нужни.. Информацията в тази страница ми се струва прекалено оскъдна и поднесена отгоре-отгоре, супер безлично, та чак подтискащо-депресарско. А всъщност толкова много неща вижда света за пръв път точно от нас на този фронт.. Не знам дали е проблем, който се отнася за подобрението на страницата, но ми стана срамно западняци да ни признават заслугите, качествата и да ни хвалят, а ние дори да ги нямаме в уики-то.. навместо това Гърция и шурея (не, че не са факт). – Leadero (беседа) 23:07, 6 август 2017 (UTC)
Вервам разбирате, че от всичките Ви приказки дотука нема никва файда. --Мико (беседа) 20:11, 7 август 2017 (UTC)
Мико няма нужда от такова отношение. Ако човека е добронамерен и има с какво точно да допринесе не виждам нищо лошо да го направи. Leadero имайте предвид, че това е енциклопедия и стила на писане е неутрален и безличен, така че не може да се пише за тези събития или за които и да било исторически събития не неутрално. Ако човек пише собствен труд там може да прецени дали и до каква степен иска да пише лично и не неутрално.--Ilikeliljon (беседа) 20:39, 7 август 2017 (UTC)
Знам как трябва да се пише тук. Фактите, че изградената от Вазов окопна система е най-добра и ефективна във войната, методите и похватите с които се защитаваме и минималния брой жертви, мисля че сами говорят. А като се спомене, че точно ние посрещаме за пръв път всички националности на Антанта тук и ги учим на война.. -- ХАХАХА :) А иначе вярвам, ня'а са изненадате, ако кажа, че точно заради такива като Вас (потребителя по-горе) не искам да редактирам. Хабер нямате за какво (ще) иде реч ама сакън да не се изтърве сеира. Ако от моите приказки файдата е 0, от Вашите стана към -874723688. Ай, Оспех. – Leadero (беседа) 21:59, 7 август 2017 (UTC)
И на Вас.--Мико (беседа) 07:06, 8 август 2017 (UTC)