Беседа:Тамплиери

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Съмнителни източници[редактиране на кода]

Имам предвид "Светата кръв и светият Граал". Доколкото знам, книгата се основава на спекулации и доказана фалшификация. Вижте в англоезичната Уикипедия начина по който е организирана информацията за митовете около тамплиерите.

Освен това, части от текста са доста противоречиви и несвързани. Правилно ли съм разбрал, че е превеждано от руски? --Daggerstab 13:11, 18 ноември 2005 (UTC)

Статията я писах основно аз! Основен източник е англ. версия, книгата "100 велики съкровища" и разни други интернет източници (нямам точен спомен за руски). Книгата е само спомената. Ако нещо те притеснява, редактирай смело!--Darsie 13:16, 18 ноември 2005 (UTC)
Darsiе, статиите за ордените се намират тежко. В статята за тамплиерите (темплиери - понякога, по-правилно ми сее струва, а и Ти така пишеш понякога), би трябвало да бъде: "Владенията на тамплиерите трябвало да бъдат предадени на йоанитите - виж (Малтийски орден)." Така, понеже "малтийци" не е равнозначно с "Орден на малтийските рицари". Ако си го направила вече, извинявай :-)

Дублиране на статии.[редактиране на кода]

Намерих че тази статия се дублира с Орден на бедните рицари на Иисус от Соломоновия храм, трябва да се обединят. --Ема 14:07, 18 ноември 2005 (UTC)

Ако Daggerstab е на вълна "тамплиери" и иска, може да го направи. Ако не- ще се заема като ми остане време.--Darsie 14:14, 18 ноември 2005 (UTC)

Тамплиерски орден или Тамплиери[редактиране на кода]

Статията е прекръстена на Тамплиери, а вътре в нея пише за Орденът на Тамплиерите. Прави ли се разлика между Тамплиери и Тамплиерски орден? Защото това се две различни неща.--Чигот (беседа) 13:02, 2 октомври 2013 (UTC)

Каква е разликата? --Спас Колев (беседа) 12:40, 3 октомври 2013 (UTC)
Тамплиери се наричат членуващите братя, а това в което членуват се нарича Орден на тамплиерите, това е по-коректното заглавие за тази статия.--Чигот (беседа) 16:27, 3 октомври 2013 (UTC)
Да, така е. Мисълта ми е, че няма нужда от две отделни статии. --Спас Колев (беседа) 09:48, 4 октомври 2013 (UTC)
Абсолютно. Тамплиери може да пренасочва към статията за ордена.--Чигот (беседа) 12:10, 4 октомври 2013 (UTC)