Беседа:Термоядрен синтез

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

ps. Колкото повече Прасчо търсеше, толкова повече Мечо Пух го нямаше.

Този текст беше в края ня статията. Оценявям чувството за хумор на автора, но все пак преместих послеписа. --Христомир Йорданов 13:31, 7 май 2006 (UTC)

Статиите нямат автор, те са колективно творчество. Добавката за прасчо е от нерегистриран потребител С IP 85.187.44.65. На такива добавки им се вика вандализъм и обикновено не се удостояват с внимание на беседата, просто при премахването се пише, за случая „Премахнат вандализъм на 85.187.44.65“ --ИнжИнера 17:25, 7 май 2006 (UTC) Стабилен Stable

Пренаписване на статията[редактиране на кода]

В 18:48 на 21 април 2007 потербител с IP 85.255.165.236 добавя следния текст към статията :

Текстът беше затрит от мен - Daggerstab 12:05, 24 април 2008 (UTC) .

  • Първо текстът е поставен след шаблона за мъниче което прави статията нечетлива
  • Второ текстът е директно копиран от тази страница http://www.geocities.com/bozhidar_stefanov/. Страницата не е защитена с авторски права, но по този начин копиран и изваден от контекста си въпросния тест губи своята яснота.
  • Трето текстът не е форматиран и разделен на секции

Поради тези три причини смятам че статията има нужда от пренаписване. Затова като начало премахвам въпросния текст като връщам статията преди промяната. Освен това във момента работя по разширяването на статията. В случай че някой желае можем да работим в екип по разширяването на статията. weber 06:20, 24 април 2008 (UTC)

Здравей. Нямаше нужда от чак такава обосновка, само връщаш редакцията и коментираш в резюмето - тук такива неща се случват редовно (и вбесяват някои хора, включително и мен). Успех в работата по статията. В Общомедия има някои илюстрации (commons:Category:Fusion), които могат да ти свършат работа - не е нужно да ги качваш тук, използват се само имената. --Daggerstab 12:05, 24 април 2008 (UTC)

Позволение за копиране[редактиране на кода]

Получих писмено позволение за пълно копиране на съдържанието от този сайт( виж извадка от кореспонденцията по-долу)

http://tns.110mb.com/reaktori.html


YordanGeorgiev 09:12, 7 април 2009 (UTC) Каквите са авторските права на вашият проект , може ли съдържанието му да бъде използвано в българската уикипедия (http://bg.wikipedia.org/wiki/Термоядрен_синтез#.D0.92.D0.B8.D0.B6.D1.82.D0.B5_.D1.81.D1.8A.D1.89.D0.BE).

Ако не пълно при какви условия?

Николай Дянков

Здравейте,

Това, което ще Ви кажа със сигурност ще ви хареса :) Попаднали сте на старата версия на проекта, новият представлява филм и е на адрес: http://fusion.diancoff.com/

Приятно гледане :)

Що се отнася до авторските права на първия проект, той се предоставя за свободно ползване и разпространение.

Поздрави!

Производни на Слънчевата енергия[редактиране на кода]

Пишеше:

На практика всичките видове енергия на Земята са производни от енергията на термоядрения синтез на Слънцето.

Обаче ядрените реактори използват енергията на тежките ядра и тя не идва от Слънцето. Макар и тези ядра (и тяхната енергия) да са образувани от друга (по-масивна) избухнала звезда, тази звезда не е Слънцето. Геотермалната енергия също не произхожда от Слънцето.

Формално геотермалната енергия е продукт на Слънцето, или по-точно на гравитационната сила образувала слънцето и планетата. Все пак това изречение е доста подвеждащо и ще го редактирам. Kshegunov (беседа) 09:24, 16 май 2013 (UTC)