Беседа:Хепатит B

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Ужасна болест (от личен опит знам), малко информация в България и по света за нея. Но в същото време 400 милиона хронично болни по света, които никога няма да се излекуват и всеки 4 ще умре от чернодробна недостатъчност или рак на черния дроб! За сведение има 40 милиона болни от СПИН, а ваксина срещу хепатит Б има, за разлика от СПИН. Тествайте се! Ако сте отрицателни се ваксинирайте!

Моля всеки, който е медицинско лице да помогне да разширим статията и да я направим информативна и подробна, да помага на тези, които са болни и да предпази колкото се може повече хора --Chickem4o 15:28, 7 юни 2007 (UTC)

Брой на заболелите в България - цитат? | Реактивизиране на болестта - подредба на списъка[редактиране на кода]

В България установените хронични носители на хепатит B са над 450 000 души, което представлява над 5% от населението, а преболедували са над 2 млн. души. Данните може и да са вярни, но липсва източник.

По отношение на списъка реактивизиране на болестта - подредбата ми се струва, че куца. Може и да бъркам, но не трябва ли например изброените забранени храни да са с едно ниво навътре след Забранени за консумация храни: понеже са подниво на тази точка? Знанието е свобода. (беседа) 12:49, 30 май 2013 (UTC)