Беседа:C (език за програмиране)

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Интервали на типовете данни[редактиране на кода]

Те са машинно зависими. Или трябва да се премахнат или да се каже за коя система или системи се отнасят посочените интервали. --Exonie (беседа) 02:05, 11 март 2012 (UTC)

int[редактиране на кода]

в 32 битовите версии за интел int-a e 32 битов

Име на статията[редактиране на кода]

На Беседа:Пролог (език)#Име на статията се обсъжда дали в скобите на заглавието трябва да пише „език за програмиране“ или само „език“ е достатъчно. Желанието за уеднаквяване включва и статиите за езиците Си и Ди. -- Златко ± (беседа) 10:16, 9 януари 2007 (UTC)

  • Предлагам да се прекръсти на Си, защото така е странно и смешно. Няма как да се разбере, че това е английско C /си/, а не кирилско С или пък латинско C с бг произношение "це". --V111P 04:07, 15 май 2007 (UTC)
Солидарен съм с горното мнение. --Александър 10:21, 15 май 2007 (UTC)
Аз пък не съм съгласен да се променя. Уточнението (език за програмиране) мисля, че е достатъчно. Нека всеки го чете както иска. Във Франция и Испания например никой не го нарича "Си", а всички казват "Се". Аз също казвам "Се", защото ми е станало навик, а и английският език не ми е толкова близък, колкото други езици. --Павел 15:07, 23 септември 2007 (UTC)

C#[редактиране на кода]

Въпреки, че довабих един липсващ интервал, така че кодът да стане „цял“, не мога да си обясня какво общо има това „цопване“ на C# код. По същия начин бих добавил, че BASIC е по лесен код и бих сложил Hello, World! варианта... но смисъл? Ако е заради сходството в името и в синтаксиса, ами че то C++ е доста по близък до C. --Михаил Кьосев 20:43, 29 август 2008 (UTC)