Беседа:Travian

Съдържанието на страницата не се поддържа на други езици.
от Уикипедия, свободната енциклопедия

Направих малък превод... надявам се да го коригирате и внесете. Българският ми не е добър, а и не съм си проверявал за грешки :))

История[редактиране на кода]

Травиан е немска уеб базирана игра, разработена от Travian Games GmbH.

Играта Ви предоставя възможноста да играете с 3 антични раси като това става в реално време. Травиан има 3 версии на английски език, оригиналната на немски, както и е преведена на още 40 езика с 3 милиона играчи в над 250 сървъра по света. През 2006 година играта печели награда за най-добра браузър игра на годината.

Травиан е разработен на уеб езика PHP и работи с едни от най-модерните браузъри като Camino, Firefox, Internet Explorer, Safari и Google Chrome. Травиан е първата игра, която е станала приложима за игра на мобилните телефони. Когато се играе на cell телефон, тя използва Java.

Играта[редактиране на кода]

Всеки играч получава малко градче с една от трите раси - римляни, гали или тевтонци. Освен че имате възможноста да изберете с каква раса да играете, Вие можете и да изберете на какви координати да ви избере играта. В началото вие имате само т.н. главна сграда, която по-късно (на 10-то ниво) може да използвате, за да разрушавате сгради, които не Ви трябват. Около главната сграда има празни полета за нови сгради, които Вие трябва да построите в по-нататъшната Ви игра. Също така, вие имате 18 полета, които са на 0 ниво. Всеки град има различен добив на ресурси, които са: дърва, глина, желязо и жито. Получавате определено количество за един час в зависимост от техните нива като естествено добива става все по-голям при по-високите нива. На 0 ниво добива ви на ресурси е само 2/час. В играта има оазиси, които Вие може да превзимате и в зависимост от техния вид вие можете да получите различен бонус за вашия ресурс. Те могат да бъдат, както смесени (например: 25% жито и 25% глина), така и да дават само 25% глина. За да превземете 1-ия си оазис Вие трябва да имате таверна на 10-то ниво, 2-ри на 15-то ниво и 3-и на 20-то. Ресурсите са необходими, за да построите нови сгради и да тренирате единици. Можете да увеличите добива като вдигнете нивата на ресурсните полета.

В началото на играта, Вие може да построите ограничен брой сгради, тъй като нямате ресурс за тях, но с Вашето напредване, Вие ще можете да построите по-голям набор на сгради. Един от важните аспекти в играта е армията, която може да бъде тренирана от конюшнята и казармата. Вие можете да грабите градовете на вашите врагове и да взимате техните ресурси. Когато казармата Ви е на 3-то ниво, Вие можете да построите академия, от която можете да проучвате нови единици, които можете да тренирате след това. Играчът може да построи и ковачници, които повишават нивото на оръжията или броните в зависимост от техния вид. Естествено, от конюшнята се тренира кавалерията, която е по-бързо, но и по-скъпа от пехотата.

Цел[редактиране на кода]

Целта на Травиан е да построите "Чудото на света" до 100-то ниво и да имате висока популация. "Чудото на света" изисква много ресурси, за да бъде завършено, но веднъж сторено - играта свършва и печелившият алианс е съобщен. За да го построите, вие трябва да откраднете артефакт от натарите, които са четвъртата раса в играта, но преданията говорят, че е изчезнала. Съществува статистика, която определя вашия ранк според: брой откраднати ресурси, атака, защита и строене. Играчите могат да получат медал за съответната дисциплина.

История около расите[редактиране на кода]

Има 3 вида раси - римляни, гали и тевтонци. Всяка една от тях има своите характеристики. Римляните например завършват своите ъпгрейди по-бързо от другите племена, галите имат по-добра защита, а тевтонците са по-добри в атака. Всичко опира до играча и до неговия стил на игра при избора на подходящата раса. Четвъртото племе, известно като натари, е NPC, което предимно не участва в играта и се появява само в края на играта. Появява се 100 дни от началото на играта (бърз сървър) или 300 дни от началото (нормален сървър).

Алианси[редактиране на кода]

Играта е колективна и без алианс няма победа. Трудно може да оцелее сам играч.

Можете да обменяте ресурси с хора от вашия алианс, както и извън него. Също така имате възможноста да подкрепяте вашите съотборници с вашата армия. С помощта на клана вие можете да разглеждате информация за нападенията от и срещу вашия клан. В един такъв може да има само 60, но е честа практика да се създават т.н. "крила", които са в допълнение към главния алианс и са в съюз. Нямате право да нападате съюзници или ваши съотборници, в противен случай Вие можете да бъдете блокиран за нарушаване на правилата. Съществуват 2 вида коалиции: съюз и НАП (идва от NAP и означава, че клановете са неутрални един към друг и като такива няма да се атакуват).

Края на играта[редактиране на кода]

След завършването на чудото, играта приключва и започва нов сезон или ново начало.


Линкове[редактиране на кода]

Помощен сайт: http://faq.travian.bg (на български) Сайт: http://travian.bg Официален сайт: http://travian.org (на немски)