Направо към съдържанието

Блъдс

от Уикипедия, свободната енциклопедия

Bloods („Блъъдс“, от „blood“- кръв) е улична банда от Лос Анджелис, Калифорния.

Бандата е широко известна за враждата си с Crips. Членовете на бандата се различават от другите, по червения цвят който носят, както и по някои символи и знаци. Bloods се състои от различни отделни групи, наречени „сетове“, които могат да се различават по цвят, начин на обличане, операции и политически идеи. От създаването си, членове на Bloods има почти навсякъде в САЩ.

История[редактиране | редактиране на кода]

Причината за създаването на Bloods, е най-вече за да могат по-малките банди от Лос Анджелис, да се предпазят от нарастващото влияние на Crips.

Вечната война между Bloods и Crips, започва през 70-те години на 20 век, когато Pirus street gang- силен сет на Crips, се откъсват от тях, след като членове на синята банда ограбват и убиват цивилни на тяхна територия. Pirus street обявяват война, но бързо разбират, че сините ги превъзхождат по брой. Свикано е събрание на лидерите, на всички банди, които са набелязани от Crips, като Lueders Park Hustlers, L.A. Brim, the Bishops и Athens Park boys. На събранието е решено да се създаде нов съюз, който да включва всички тези независими банди. Така е създадена бандата Bloods. Тъй като враговете им често използват синьо, за да се отличават от останалите, бандите в новия съюз, решават да носят противоположния цвят – червено.

По време на популяризирането на крека, бандата започва да се занимава с продукция на наркотици. В днешно време, много от сетовете на Bloods по източното крайбрежие на Щатите, са свързани с нова банда, на име United Blood Nation.

Членове[редактиране | редактиране на кода]

Известни членове на бандата Bloods, са: