Докторът (Хелсинг)

от Уикипедия, свободната енциклопедия
(пренасочване от Доктора (Хелсинг))
Докторът
герой на Коута Хирано
от Хелсинг
Характеристики
Алтер егоУмопобъркан учен
Вид / РасаВампир
УменияОгромна свръхчовешка сила, свръхчовешка бързина, свръхчовешка издръжливост, безсмъртие, регенерация, мощни огнестрелни оръжия
ИздателYoung King OURs

Докторът (или само „Док“) (на японски: 博士(ドク)) е персонаж от манга/анимето Хелсинг и член на организацията Милениум. Той е побърканият гений, чиито изследвания го отвеждат до създаването на нацистка вампирска армия участвала в „Letztes Bataillon“. Актьорът, озвучаващ персонажа на японски език, е Хироши Нака.

Док обикновено се появява облечен в окървавена лабораторна престилка, необикновена риза с оголен корем и очила с комплект подвижни лещи.

Изглежда, че два от пръстите на двете ръце (безименният и кутрето) на Докторът са съединени. Авторът обаче недвусмислено отрича това с календара на Хелсинг за 2002, където ясно се вижда, че пръстите са отделени.

Докторът е втори по ранг след Майора и е посветен в неговите планове, въпреки че не е боец.

Док се появява както в мангата, така и в ОВА сериите. Има спекулации, че прякорът му и най-вече стилът му на обличане са вдъхновени от Кристиан Лоренц от „Рамщайн“.

Хелсинг
Манга: ХелсингHellsing: The Dawn
Аниме: ХелсингHellsing Ultimate
Персонажи: Tubalcain AlhambraАлукардАлександър АндерсънZorin BlitzКапитанаДокторътWalter C. DornezИнтегра ХелсингMontana MaxEnrico MaxwellSchrödingerРип Ван УинкълСерас ВикторияPip BernadotteHeinkel Wolfe and Yumie TakagiИнкогнито
Организации: ХелсингIscariot (Vatican Section XIII)Милениум
Други: Young King OURsКоута Хирано