Ева: Тайните на една малолетна

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Ева: Тайните на една малолетна
Die Halbzarte
РежисьориРолф Тиеле
ПродуцентиКарл Ерлих
СценаристиХанс Якоби
Фриц Ротер
В ролитеРоми Шнайдер
Карлос Томпсън
Магда Шнайдер
МузикаХанс-Мартин Майевски
ОператорКлаус фон Раутенфелд
МонтажХени Брюнш
Филмово студиоКосмопол Филм
Жанркомедия
Премиерафевруари 1959
Времетраене92 минути
Страна Австрия
Езикнемски
Цветностцветен
Външни препратки
IMDb Allmovie

"Ева: Тайните на една малолетна" (на немски: Die Halbzarte) е австрийска комедия от 1959 година с участието на Роми Шнайдер и Магда Шнайдер.

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

Във Виена семейство Дасау живее повече от скромно. Те са хора на изкуството. Госпожа Дасау (Магда Шнайдер) създава малки музикални романси. Господин Дасау (Йозеф Мейнрад) пише криминални романи. Най-младият член на семейството, Томас (Алфред Костас) жонглира с всичко, което му попадне в ръцете, а по-голямята му сестра, Бригите (Гертрауд Йесерер) е художничка. Най-възрастната сестра, Никол (Роми Шнайдер) е продавачка в книжарница, която пише очарователни стихотворения.

В ръцете на Никол попада роман, написан от едно седемнадесетгодишно момиче, на име Ева. Този роман дава на Никол идея, чрез която тя ще се справи с бедността на семейството си. Никол решава да напише инкогнито пиеса, чийто сюжет изобилства от еротика и я озаглавява „Спомените на едно седемнадесетгодишно момиче“. Пиесата добива голяма популярност, но името на автора и остава строго пазена тайна. Когато един критик, господин Дот (Карлос Томпсън) пристига от Ню Йорк във Виена, за да откупи правата на пиесата за Бродуей и Холивуд, той поставя едно условие, да се запознае с автора...

В ролите[редактиране | редактиране на кода]

Номинации[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. Fullcredits for Die Halbzarte // IMDb. Посетен на 2015-5-2. (на английски)
  2. Awards for Die Halbzarte // IMDb. Посетен на 2015-5-2. (на английски)
  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата „Eva (1958 film)“ и страницата „Éva ou les Carnets secrets d'une jeune fille“ в Уикипедия на английски и френски език. Оригиналните текстове, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за творби създадени преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналните страници тук и тук, за да видите списъка на техните съавтори. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.