Зед

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Zedd
На премиерата на филма Divergent, Лос Анджелис, 18 март 2014 г.
На премиерата на филма Divergent, Лос Анджелис, 18 март 2014 г.
Информация
Роден
Антон Игоревич Заславский
2 септември 1989 г. (34 г.)
Стилхаус, прогресив хаус, дъбстеп, електронна танцова музика, електропоп
Инструменти
digital audio workstation, синтезатор, китара, пиано и др. клавирни, барабани и др. ударни
Активностот 2002 г.
Музикален издател
Уебсайтzedd.net
Zedd в Общомедия

Антон Ѝгоревич Заславски е германски диджей и продуцент, известен със сценичния си псевдоним Зед (Zedd), от руско-еврейски произход.

Носител е на музикални награди: „Грами“ (2014) и на Националната академия за изкуства и науки за записване (САЩ) в номинацията „Най-добър танцов запис“ за песента „Clarity“ (изпълнена съвместно с британските певици Foxes).

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Заславски е роден в Саратов, Руска СФСР, СССР на 2 септември 1989 г.

През 2014 г. влиза в Топ–10 класацията на „Форбс“ на най-високо платените диджеи в света.

Той пише музика, предимно електро-хаус, но не се ограничава само до това и сред неговите композиции също има песни от жанра на progressive-house, complextro и dubstep.

През 2014 г. в класацията на английското списание „DJ Magazine“ „Zedd“ заема 22-ро място в списъка „Топ 100 на най-добрите диджеи в света“.

Антон Заславски е роден на 2 септември 1989 г. в Саратов в музикално семейство от което получил класическо музикално образование, като започнал от четири годишен, за да се научи да свири на пиано.

За три години, Антон и семейството му се преместват в германския град Кайзерслаутерн, където прекарва детството и младежките си години.

На възраст от дванадесет той се научава да свири на кларинет. Заедно с брат си Аркадий той става член на рок групата „Dioramic“, в Кайзерслаутерн през 2002 година.

Интересът му към електронната музика се е появил седем години по-късно, след като слушал албума на френското електро-пънк дуо „Justice“. През 2009 г. самият Антон Заславски започва да произвежда електронната музика.

През 2011 г. Антон Заславски издава сингъла „Dovregubben“, написан от него в стил електро-хаус. Песента веднага скочила до върха на музикалните класации.

Заславски живее в Берлин. Той е работил със световни звезди като Lady Gaga, Skrillex, Black Eyed Peas, Fatboy Slim, Hayley Williams, Liam Payne, Selena Gomez, Kesha и Ariana Grande.

През 2013 г. произвежда 3 песни от новия албум на Лейди Гага „Artpop“: „Aura“, „G.U.Y“ и „Donatella“.

Дискография[редактиране | редактиране на кода]

  • Clarity (2012)
  • True Colors (2015)

Източници[редактиране | редактиране на кода]