Интегрирано ниво на сигурност

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Интегрираното ниво на сигурност (Safety Integrity Level (SIL)) е дефинирано като относителното ниво на редукцията (намаляването) на риска от аварийни повреди на технологично оборудване, осигурено чрез система за сигурност (безопасност). SIL се използва също за дефиниране на желаното ниво на редукцията на риска. С други думи SIL е измерване на изпълнението на изискванията за безопасност към технологичното оборудване (Safety Instrumented Function (SIF)).

Изискванията към даден SIL не са еднакви в отделните стандарти за безопасност. В актуалните европейски стандарти за безопасност са дефинирани четири нива на безопасност. Най-висока е надеждността на ниво 4, а най-ниска – на ниво 1.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното Лиценз за свободна документация на ГНУ Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата „Safety Integrity Level“ в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година — от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница. Вижте източниците на оригиналната статия, състоянието ѝ при превода и списъка на съавторите.